Actual Politică

Nicuşor Dan: Dacă mergeţi în Jardin de Luxembourg, o să vedeţi că sunt bănci sau scaune la fel ca la București

Nicusor-Dan
Arhivă

Primarul general al Capitalei s-a declarat mulţumit astăzi în ceeea ce priveşte îngrijirea parcurilor, dar şi de încălzirea din apartamentele bucureştenilor din această iarnă. Despre ambele a spus că „stăm mai bine decât anul trecut”.

Nicuşor Dan: Dacă mergeţi în Jardin de Luxembourg, o să vedeţi că sunt bănci sau scaune la fel de vechi ca la Bucureşti

Nicuşor Dan, a afirmat că, în privinţa parcurilor, municipalitatea stă mult mai bine decât anul trecut pe zona de tuns iarba, el precizând că lucrările de investiţii care trebuie făcute în parcuri ţin mai mult de alei şi de pergole. Restul să facă primăriile de sector. În ceea ce priveşte sistemul de termoficare şi implicit caldura din apartamentele bucureştenilor, răspunsul a fost unul asemănătorul, „am stat mai bine”.

 „Iarna care s-a încheiat am stat mai bine. Cea mai grea iarnă, din punct de vedere al consumatorului bucureştean, a fost iarna 2020 – 2021, pentru că s-a acumulat toată lipsa de intervenţie care ar fi trebuit făcută în ani de zile. Iarna 2021 – 2022 a fost mai bună şi chiar mult mai bună în multe zone din Bucureşti, adică au fost cartiere întregi care nu au avut probleme şi care avuseseră în iarna dinainte. Iarna 2022 – 2023, în măsura în care o să avem centrala de la Titan, aceste centrale în puncte termice şi lucrările pe care le-am menţionat, o să fie mai bună decât iarna precedentă”, a susţinut edilul general, într-o conferinţă de presă, la sediul Primăriei Capitalei.

El a menţionat că Primăria Capitalei are în lucru anul acesta patru tronsoane de reţea, a câte zece kilometri fiecare. Nicuşor Dan a amintit că anul trecut au fost înlocuiţi 15 kilometri de reţea principală şi s-a declarat optimist că în acest an vor fi înlocuiţi alţi 30.

Despre unele lucrări de investiţii pe care doreşte să le realizeze în parcuri nu are încă banii necesari.

„În ceea ce priveşte parcurile, pe zona de tuns iarba stăm mult mai bine decât anul trecut. Problema nu este neapărat că băncile sunt vechi, dacă mergeţi în Jardin de Luxembourg, o să vedeţi că tot sunt bănci sau scaune la fel de vechi, lucrările de investiţii care trebuie făcute în parcuri ţin mai mult de alei, ţin de pergolele care sunt deteriorate şi pe care am început să le schimbăm în Cişmigiu, ţin de maluri de lac, în Herăstrău, pentru care nu avem în momentul de faţă finanţarea pe care ne-am dori-o să le facem. Sunt lucrări de reparaţii, unele pe care o să vedeţi că o să le facem şi lucrări de investiţii pe care, pe măsură ce o să avem bani, o să le facem”, a afirmat Nicuşor Dan.