Actual Politică

Nicuşor Dan, declaraţii halucinante: medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca bebeluşul să mănânce mai puţin

Nicuşor Dan, declaraţii halucinante: medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca bebeluşul să mănânce mai puţin

Pentru la iarnă, Nicuşor Dan a rezolvat problema cu căldura în locuinţa proprie. Dar, mai mult ca sigur şi în casele bucureştenilor. Acesta a declarat că oricum acasă va fi nevoit să facă economie la căldură, pentru că aşa i-a recomandat medical pentru cel de-al doilea copil, în vârstă de câteva luni. Iar la Primăria Capitalei, problema este ca şi rezolvată. Funcţionarii se spală deja cu apă rece, întrucât a oprit central, dar şi aerul condiţionat.

Nicuşor Dan, declaraţii halucinante: medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca bebeluşul să mănânce mai puţin

“După cum ştiti avem un bebeluş, iar medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin să nu aibă reflux”.

Aşadar, problema economiei legată de energia electric şi termică în propria locuinţă s-a rezolvat de la sine.

În ceea ce priveşte economia de la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că aici a oprit aerul condiţionat şi apa caldă.

“Clădirea Primăriei care consumă mult mai mult decât locuinţa mea, aici am redus foarte mult cea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii. De asemenea, am oprit centrala, iar funcţionarii din primărie nu mai au apă caldă, deci se spală pe mâini cu apă rece”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul general pare că într-adevăr acum chiar ţine cu bucureştenii, întrucât dacă Guvernul ar fi aplicat aceeaşi decizie precum guvernul federal al Elveţiei, bucureştenii ar fi mers la închisoare.

În Elveția, faci pușcărie dacă nu economisești energie

Actul de reglementare stabilește că locuințele încălzite cu gaz trebuie să mențină o temperatură interioară de maxim 19 grade Celsius. Apa caldă nu poate să depășească temperatura de 60 de grade, iar încălzitoarele radiante sau corturile cu aer cald sunt interzise. De asemenea, piscinele și saunele nu vor mai fi încălzite. Toate aceste măsuri au drept obiectiv economisirea energiei și, în special, a gazelor, pe timpul iernii.

“Încălcarea reglementărilor privind reducerea consumului de energie va fi sancționată, în Elveția, cu amendă sau chiar cu închisoarea de până la trei ani. Pentru a-i depista pe cei care încalcă legea, autoritățile din fiecare canton vor face controale selective.

Revenind la Nicuşor Dan, acesta a declarat astăzi că mai doreşte un mandat de primar general, întrucât nu are timpul necesar să termine toate proiectele începute.