Actual

Nicuşor Dan organizează cel mai banal Târg de Crăciun şi vrea să intre în competiţie cu cel de la Craiova şi Sibiu

Nicuşor Dan organizează cel mai banal Târg de Crăciun şi vrea să intre în competiţie cu cel de la Craiova şi Sibiu
foto: Facebook Nicusor dan

În timp ce la Craiova şi-a propus să ajungă pe primul loc în topul celor mai frumoase Târguri de Craciun din Europa, după ce anul trecut a ocupat locul şase, la Bucureşti, Primăria Capitalei parcă se străduieşte să ocupe ultimul loc. Sau locul întîi la cel mai banal târg.

Nicuşor Dan organizează cel mai banal Târg de Crăciun şi vrea să intre în competiţie cu cel de la Craiova şi Sibiu

Anunţat cu surle şi trâmbiţe de primarul general ca unul dintre cele mai frumoase târguri, întrucât anul acesta Primăria va avea un partener pentru organizarea Târgului de Crăciun 2022, la finalul lunii octombrie a venit vestea tristă. Nu a fost depusă nicio ofertă de parteneriat. În urma acestui fapt, Nicuşor Dan a început să încropească un Târg de Crăciun ce urmează să fie deschis duminică, la ora 10.00, și poate fi vizitat până pe 26 decembrie.

„Mai sunt câteva ore până la deschiderea Târgului de Crăciun organizat de Primăria Capitalei prin Arcub, Proedus și Creart, în Piața Constituției, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Atracția Târgului, roata panoramică uriașă, a fost deja montată, căsuțele pentru meșteri, artizani și pentru bucătarii de mâncare tradițională sunt frumos decorate cu crenguțe de brad, iar scena și patinoarul sunt aproape gata. Căsuțele din turtă dulce, soldățeii și renii cu siguranță îi vor încânta pe copii.

Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaș pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, a anunţat pe Facebook, primarul general.

Vestea cea bună este că intrarea este gratuită. Anul trecut, târgul de Crăciun din București a fost organizat în Piața Universității, iar intrarea a fost, pentru prima oară, cu plată. Un bilet a costat 5 lei, achiziționat online, sau 7 lei, dacă a fost cumpărat chiar la târg.

Vineri, 25 noiembrie se deschide Târgul de Crăciun din Drumul Taberei realizat de echipa UNTOLD, creatorul celebrelor festivaluri UNTOLD și Neversea

Bucureştenii mai au un Târg de Crăciun, numai că acesta se află în Drumul Taberei. Târgul de Crăciun „ West Side Christmas” se deschide pe 25 noiembrie 2022 şi este un concept creat de UNTOLD Universe, creatorul celebrelor festivaluri UNTOLD și Neversea, în parteneriat cu Primaria sectorului 6.

Târgul de Crăciun 2022 din Parcul Drumul Taberei va fi deschis până la data de 27 decembrie, iar organizatorii UNTOLD pregătesc workshop-uri și ateliere pentru copii și adulți, spectacole de lumini, activități și experiențe magice, în premieră pentru București.

„Am mai fost la Târguri de Crăciun în Europa, îmi plac la nebunie, și îmi doresc ceva de calitate. Nu avem know-how, dar avem potențialul și locul, nu vrem să dăm bani, vrem să luăm bani, sau cel puțin să nu ieșim în minus.
Pentru o primărie e foarte greu să nu ai costuri, să vii cu profit. Așa că mi-am propus ca anul acesta, nu neapărat să facem profit, dar să creștem calitatea”, spunea zilele trecute primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Craiova și Sibiu și-au deschis târgurile de Crăciun

La Craiova, Târgul de Crăciun a fost deschis încă din data de  11 noiembrie, se desfășoară în cinci piețe și va rămâne deschis până pe 8 ianuarie 2023, perioada în care toți cei care iubesc spiritul sărbătorilor de iarnă sunt poftiți să se bucure de atmosferă!

FOTO: Potrivit EuropeanBestDestinations.com, municipiul Craiova este singurul oraș din România selectat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa

La Sibiu, Târgul de Crăciun s-a deschis oficial în Piața Mare, cu o serie de momente artistice, dar și cu inaugurarea Atelierului lui Moș Crăciun.

La Cluj Napoca încă se fac pregătiri pentru deschiderea noi ediții a târgului, programată în acest weekend.

În Oradea, târgul de Crăciun se va desfășura în intervalul 2-26 decembrie, iar în Brașov în perioada 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023.