Actual Politică

Nicușor Dan și-a dat demisia din funcția de primar general. În 2012. Motivul e acum în actualitate

Nicușor Dan și-a dat demisia din funcția de primar general. În 2012. Motivul e acum în actualitate

Problema câinilor fără stăpân este una veche în Capitală, iar în campania electorală din 2012, Nicușor Dan promitea că o va rezolva în primele 6 luni de mandat, ca primar general. Nu doar că problema nu a fost rezolvată, dar o femeie a murit sfâșiată de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii.

Nicușor Dan și-a dat demisia din funcția de primar general. În 2012

În prima sa campanie electorală, în 2012, Nicușor Dan a promis că va rezolva această problemă a câinilor fără stăpân. Ba mai mult, Nicușor Dan a promis că va demisiona din funcție, dacă nu rezolvă problema în 6 luni.

 

 

Prezent într-o dezbatere electorală, cu Silviu Prigoană, Nicușor Dan a semnat demisia în alb.

Mai mult, Nicușor Dan avansa soluții, dar niciuna dintre acestea nu au fost puse în practică.

„Trebuie create adăposturi ale municipalității. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, municipalitatea le dă șarcurile ca să-i țină acolo.

De asemenea, trebuie încurajată adopția pentru că niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini.

Trebuie controlata și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicușor Dan.

PSD cere anchetă extinsă pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili

PSD a cerut o anchetă extinsă pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili de moartea Anei Oros, femeia ucisă de câini în zona Parcului Morii din București. Potrivit unui comunicat de presă al social-democraților, aceste investigații trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului București și din Primăria Sectorului 6, cât și la nivelul conducerii celor două instituții.

„Pasarea răspunderii de la o instituție la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie”

„Cei doi edili, prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii. Este o gravă neglijență în serviciu care trebuie sancționată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autoritățile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc”, se arată în comunicatul PSD