Actual Politică

Nicuşor Dan şi extratereştrii, zice Firea. Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu, Ghencea şi Doamna Ghica, proiecte abandonate

Nicuşor Dan şi extratereştrii, zice Firea. Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu, Ghencea şi Doamna Ghica, proiecte abandonate

Pasajul Ciurel, podul Nicolae Grigorescu, Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica. Patru proiecte care au fost îngheţate de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, doar pentru că erau începute de fostul primar, Gabriela Firea. Deşi, toate acestea trebuiau finalizate în anii 2020, 2021, nici în 2022 niciun nu are vreo şansă de reuşită.

Nicuşor Dan şi extratereştrii. Firea: Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu, Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica, proiecte abandonate

Gabriela Firea a criticat municipalitatea condusă de Nicuşor Dan pentru faptul că nu sunt continuate mai multe proiecte utile pentru Capitală şi anume pasajul Ciurel, podul Nicolae Grigorescu, Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica. „Probabil că vor veni extratereştrii să finalizeze aceste lucrări”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

 „Pot să spun, fără să greşesc şi fără să se supere cineva pe noi, că suntem aici în familia celui mai bun primar din Bucureşti. Sectorul 4 a înflorit pur şi simplu, de când colegul nostru Daniel Băluţă este la cârma lui, la coordonarea lui administrativo-politică şi acest lucru îl spun oamenii pe stradă, îl recunosc activiştii civici, nu au încotro, reprezentanţii mass-media şi noi toţi. S-au întâmplat lucruri formidabile în primul mandat. Acele proiecte sunt continuate în acest mandat”, a declarat Gabriela Firea la conferinţa de alegeri PSD Sector 4 de luni.

Fostul edil al Capitalei a criticat administraţia actuală de la nivelul Primăriei Capitalei.

„E păcat că în acest moment noua administraţie de la nivelul Primăriei Capitalei nu doreşte să continue etapa care practic ar face cu adevărat mai uşor transportul public şi de persoane, precum şi în tot ceea ce înseamnă mobilitate în această zonă a Capitalei. Atât pasajul Ciurel, cât şi podul Nicolae Grigorescu, Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica sunt proiecte care sunt îngheţate şi lăsate. Nu ştiu pentru cine. Ar trebui să vină extratereştrii să construiască aceste faze secunde ale unor proiecte care au fost muncite în anii anteriori? Probabil. Probabil că vor veni extratereştrii să finalizeze aceste lucrări”, a mai spus Firea.

Care este situaţia celor patru proiecte menţionate de fostul primar general, Gabriela Firea

Pasajul Ciurel de peste Dâmbovița a fost inaugurat în septembrie 2020 de fostul primar Gabriela Firea și blocat ulterior de actualul primar Nicușor Dan. Acest pod trebuia să continue spre Autostrada A 1 București-Pitești pentru că ,,nu pot fi lăsate șantiere deschise în București”, spunea în luna mai, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL).

,,Am avut discuții cu Primarul General pentru deblocarea pasajului Ciurel, nu putem lăsa șantiere blocate în București. Ca să oprești o investiție deja aprobată în Consiliul General trebuie să vi cu un proiect de anulare a indicatorilor ( tehnico-economici) din Consiliu. Voința este una, realitatea din hârtii este alta. Trebuie să recepționăm prima etapă și să mergem mai departe”, declara Bujduveanu, la ale cărei declaraţii, primarul general nu a avut nicio reacţie.

Despre Pasajul Nicolae Grigorescu, Nicuşor Dan nu a spus nimic în cei doi ani de mandat, ci doar la blocat. Am spus înainte, când era deputat independent.

Fix în urmă cu doi ani, iulie 2020, Nicuşor Dan spunea că “Primarul PSD, Gabriela Firea, a avut nevoie de doi ani ca să mute nişte cabluri de înaltă tensiune, deci darea în funcţiune a acestui pasaj pe care şi-l arogă în mod ruşinos a fost întârziată cu doi ani de zile. În total, le-a luat 10 ani administraţiilor PSD, Oprescu-Firea, să facă o lucrare de infrastructură care se putea realiza într-un mandat de primar, adică în maximum 4 ani. Pasajul, întins pe 10 ani de lucrări, e oglinda neputinţei PSD în Bucureşti”, scria atunci Nicușor Dan pe Facebook.

La doi ani de la declaraţia lui Nicuşor Dan, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea scrie pe Facebook că „au trecut doi ani de când a inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu – un proiect major, pe care l-a găsit blocat și realizat doar 10%. Încă promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua – modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!”.

Despre celelalte două proiecte, Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica, primarul general al Capitalei a dat prmanent vina pe conturile blocate ale municipalităţii. Ulterior, acesta a anunţat că le va face cu banii dintr-un credit BRD.