Actual Diverse

Noi amănunte terifiante ies la suprafață în cazul elevului de 6 ani care și-a împușcat profesoara. Prima declarație a părinților

Noi amănunte terifiante ies la suprafață în cazul elevului de 6 ani care și-a împușcat profesoara. Prima declarație a părinților
labblog.uofmhealth.org

În primele zile a acestui an, o întâmplare nemaivăzută a îngrozit la propriu o lume întreagă. Un copil de numai șase ani și-a împușcat profesoara. Prea multe amănunte nu au fost oferite până acum și credeam că este vorba despre un simplu incident. Dar noi informații, de-a dreptul terifiante, au ieșit la suprafață și dezvăluie contrariul aparențelor de la prima vedere.

Noi amănunte terifiante ies la suprafață în cazul băiețelului de șase ani care și-a împușcat profesoara. Prima declarație publică a părinților copilului

La data de 6 ianuarie 2023, copilul, elev la școala elementară Richneck din Newport News, Virginia, SUA, a folosit un pistol Taurus de 9 mm pentru a o împușca pe învățătoarea Abby Zwerner.

Se pare că anterior tragicului incident armat, profesoara Zwerner și celelalte cadre didactice din școală și-au exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul copilului, dar au fost ignorați de fiecare dată.

Mai mult decât atât, presa americană a dezvăluit că femeia a cerut ajutor după ce băiatul a început să arunce cu scaune și cu alte obiecte prin clasă.

Și de această dată, prin intermediul rețelei de socializare, copilul ucigaș a transmis un mesaj online, unde a dezvăluit în prealabil ura pe care o purta în sufletul său față de profesoara lui.

Băiețelul de șase ani care și-a împușcat profesora i-ar fi spus unei colege de-ale tinerei de 25 de ani că „voia să-i dea foc și să o privească cum moare”, relatează Mirror.co.uk.

Colega profesoarei povesteaște acum îngrozită de cele întâmplate că a arătat mesajul administratorilor școlii, dar aceasta a fost sfătuită să ignore amenințarea.

Un alt amănunt demn de luat în seamă este faptul că băiețelul de șase ani avea arma de acasă iar mama lui o cumpărase în mod legal.

Femeia împușcată a primit îngrijiri medicale și a fost externată din spital la începutul acestei săptămâni. Ea își continuă recuperarea ca pacient în ambulatoriu, cu sprijinul familiei, prietenilor și profesioniștilor din domeniul sănătății, potrivit opiniei exprimată de medici.

Foto: Facebook/Pro TV

Prima declarație publică a părinților copilului

Pentru prima dată de la incident, familia băiatului a reacționat într-o declarație publicată de avocatul lor.

„Ne gândim la profesora fiului nostru și ne rugăm pentru vindecarea ei în urma unei astfel de tragedii de neimaginat, când ea i-a slujit cu abnegație pe fiul nostru și pe copiii din școală”.

Părinții au spus, citați de presa locală, că întotdeauna au avut grijă să fie responsabili în privința armelor, iar copiii să nu aibă acces la ele. Nicio explicație despre comportamentul agresiv al copilului nu a fost oferită.

Totodată, se pare că acesta nu este singurul incident nefericit din respectiva școală. Într-un alt caz, alt copil ar fi blocat un profesor și mai mulți elevi în sala de clasă, după ce a baricadat ușile. Profesorul a fost forțat să lovească în ușă de mai multe ori și în cele din urmă au fost eliberați după ce un alt cadru didactic a auzit zgomotul și a deschis ușa, întinzând o mână de ajutor la timpul potrivit.