Social

Noi condiții de călătorie în Ungaria impuse de autoritățile de la Budapesta

Noi condiții de călătorie în Ungaria impuse de autoritățile de la Budapesta. La granița dintre România și Ungaria sunt deschise din această dimineață în regim permanent 10 puncte de trecere a frontierei – este vorba despre Petea și Urziceni din județul Satu Mare, Valea lui Mihai, Borș și Salonta din județul Bihor, Vărșand, Turnu, Nădlac 1 și Nădlac 2 din județul Arad și Cenad din județul Timiș.

La această oră, pentru intrarea în țară cel mai mult se așteaptă la Vama Nădlac, aproximativ 50 de minute, în contextului controalelor efectuate în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Nu sunt însă timpi semnificativi de așteptare în ceea ce privește ieșirea din România, la niciun punct de trecere a frontierei cu Ungaria.

 

Noi condiții de călătorie în Ungaria impuse de autoritățile de la Budapesta

Şoferii și pasagerii aceastor autovehicule nu vor trebui să intre în carantină, dar pe parcursul călătoriei pe teritoriul ungar se pot opri doar în anumite parcări și stații pentru alimentarea cu carburant. Cei care doresc să o tranziteze teritoriul Ungariei trebuie să accepte să fie supuși unei examinări medicale la frontieră și să îndeplinească condițiile privind intrarea în spațiul Schengen. Totodată, șoferii autobuzelor și microbuzelor care îi transportă pe pasageri la aeroportul din Budapesta trebuie să prezinte o foaie de parcurs în această privință, iar călătorii trebuie să dovedească faptul că au bilete de avion valabile și că le este asigurat accesul în ţara de destinație, a mai informat Poliția ungară.