Actual

Noi informații în cazul crimei de la Onești. Adrian Cuculis, avocatul victimelor: „atitudinea lui Moroșan, fără urme de regret”

onesti

Mai mulți polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați în urmă cu un an, pe 1 martie 2021, pe o stradă din Onești, județul Bacău, după ce Gheorghe Moroșan, 68 de ani, a sechestrat într-un imobil doi muncitori care făceau reparații la o locuință care i-a aparținut în trecut. Însă până să intervină Poliția, individul i-a înjunghiat mortal pe muncitori. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Noi informații în cazul crimei de la Onești. Adrian Cuculis, avocatul victimelor: „atitudinea lui Moroșan, fără urme de regret”

Încă dinainte de a ajunge la locuință, el i-a cerut soţiei să ia legătura cu o televiziune locală – lucru pe care aceasta l-a şi făcut – dar şi să transmită live, pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori. Pe parcursul celor cinci ore în care i-a ţinut ostatici, înainte de a-i ucide, Gheorghe Moroşan a cerut insistent să discute cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, dar a cerut şi ca la faţa locului să vină jurnaliști, dar un poliţist i-a cerut unui jurnalist local că nu înregistreze şi să nu difuzeze un interviu cu Moroşan, scriu procurorii în rechizitoriu.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Gheorghe Moroșan și soția sa au pierdut locuința ca urmare a unei acțiuni judiciare, imobilul fiind revendicat de o firmă din județ pentru recuperarea prejudiciului pe care soția lui Moroșan i l-a produs prin delapidare.

Ancheta realizată în cazul crimei din Onești în care doi muncitori, de 36 și 52 de ani, au fost uciși de un bărbat care revendica apartamentul în care lucrau, arată încălcări grave și de neexplicat ale măsurilor pe care ar fi trebuit să le ia polițiștii chemați la față locului.

Detaliul care şochează şi care arată limpede că poliţiştii au luat în derâdere criza ostaticilor este faptul că aveau cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească. Ușa a fost spartă în cele din urmă cu un berbece, operațiune zgomotoasă, care a durat câteva minute, timp în care agresorul era în apartament cu victimele sale pe care le înjunghiase.

La mai bine de un an de la dubla crimă comisă la Onești, Gheorghe Moroșan a cerut judecătorului ca cei doi muncitori pe care i-a ucis să fie exhumați, susținând că aceștia au murit după ce au fost împușcați de polițiștii care au spart ușa și au intrat atunci în apartament, a transmis avocatul familiei uneia dintre victime, Adrian Cuculis.

Atitudinea lui Moroșan este în continuare extrem de sfidătoare și arogantă pe timpul declarațiilor, fără urmă de regret

Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), polițiștii din Bacău și cei din Onești aveau toate motivele să intervină în forță în apartamentul unde Gheorghe Moroșan ținea ostatici și a ucis, apoi, doi bărbați.

„Declaratii naucitoare astazi la termenul de judecata in cazul crimelor de la Onesti. Unul dintre martorii din dosar (politist judiciar aflat la fata locului) a declarat in fata judecatorului ca Aurelea Morosan ii spunea acestuia ca este perfect de acord ca Morosan sa ii omoare pe toti fiindca si ei au sufeit la randul lor. Asta dupa ce politistul o implorase pe Aurelea , in repetate randuri, sa-si opreasca sotul din actiunile criminale. Atitudinea lui Morosan in continuare extrem de sfidatoare si aroganta pe timpul declaratiilor, fara urma de regret. Estiman o solutie in proces in cel mult 2 termene”, a declarat avocatul Cuculis”.

Gheorghe Moroșan a fost condamnat de patru ori. Mai întâi în 1987, la peste 3 ani de închisoare, pentru furt calificat. În 1991, la un an şi şase luni pentru aceeaşi infracţiune. În 2003, a primit o condamnare pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010, în Italia, a fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului.