Diverse

Nouă arestări pentru prăbușirea podului Morbi care a ucis 140 de persoane în India. Noi informații

Nouă arestări pentru prăbușirea podului Morbi care a ucis 140 de persoane în India. Noi informații
Infoactual

Poliția din New Delhi a anunțat că nouă persoane au fost arestate în urma prăbușirii unui pod suspendat în vestul statului indian Gujarat, care a provocat duminică moartea a cel puțin 140 de persoane.

Nouă arestări pentru prăbușirea podului Morbi care a ucis 140 de persoane în India. Noi informații

Cei nouă suspecți arestați sunt toți asociați cu Oreva, un producător de aparate electrice cu sediul în Gujarat, care a efectuat lucrări de întreținere la podul lung de 230 de metri din orașul Morbi, a declarat luni reporterilor  CNN (local), ofițerul superior de poliție Ashok Kumar Yadav. Podul fusese redeschis abia săptămâna trecută, după reparații.

Printre cei nouă se numără doi manageri, doi funcționari de bilete, doi antreprenori și trei agenți de securitate, potrivit lui ofițerului Yadav.

Suspecții sunt cercetați pentru omucidere din culpă, a mai declarat Yadav, care a adăugat că o echipă specială de investigație examinează, în continuare, incidentul.

Foto: EVZ

Cel puțin 140 de persoane, inclusiv 30 de copii, au murit când podul îngust s-a prăbușit în râu, duminică seara, în jurul orei locale 18:30, în timp ce localnicii din orașul riveran vroiau să participe, în cea mai mare parte, la sărbătorile tradiționale Diwali, potrivit ultimelor date oficiale.

Se estimează că peste 200 de persoane se aflau pe pod în acel moment, potrivit ministrului de interne din Gujarat, Harsh Sanghavi, care a declarat că explicația incidentului tragic constă în faptul că un cablu de la un capăt al podului pare să se fi rupt.

Construit în urmă cu mai bine de un secol, podul are o lățime de doar 1,25 metri și atârnă peste râul Machchhu pentru a forma o poartă de intrare în Morbi, un oraș care încă poartă moștenirea arhitecturală a dominației britanice din trecutul istoric.

Filmările și fotografiile postate pe rețelele de socializare arătau oameni care se adunau pe malul râului lângă pasarela metalică mutilată, care atârna într-un unghi ascuțit în apă. O imagine înfiorătoare, pe care nimeni nu ar fi vrut nici măcar să o vadă vreodată.