Actual International

Noi informații înfiorătoare despre tragicul eveniment de pe podul suspendat. Numărul morților a ajuns la 140. VIDEO

Noi informații înfiorătoare despre tragicul eveniment de pe podul suspendat. Numărul morților a ajuns la 140. VIDEO
Infoactual

Cel puțin 140 de persoane au fost ucise după ce un pod pietonal vechi de un secol s-a prăbușit duminică seară, în statul Gujarat din vestul Indiei, aruncând sute de persoane în râul Machchhu, după cum au confirmat și autoritățile citate de presa americană. Amintim că, după cum a scris și Infoactual, primele informații au apărut pe rețelele de social media.

Numărul morților de pe podul suspendat a ajuns la 140. Noi informații înfiorătoare despre tragicul eveniment. VIDEO

Aproximativ 350 de persoane se aflau pe și în jurul podului, o atracție turistică majoră, în momentul prăbușirii, a declarat Brijesh Merja, un ministru din guvernul Gujarat. Un număr mare dintre cei care au murit erau copii, femei și persoane în vârstă, potrivit oficialilor.

Podul s-a prăbușit la patru zile după ce a fost redeschis pentru public și la aproximativ șapte luni de la începerea lucrărilor de renovare. Construit în 1880, în timpul epocii victoriene, acesta are, de fapt avea înainte de a se rupe, o lungime de aproximativ 755 de metri.

În imaginile video difuzate pe social media sau de posturile locale de televiziune se vedeau oameni înotând până la o porțiune a podului suspendată în apă, mai multe zeci de persoane fiind văzute luptându-se să se agațe de margine în timp ce așteptau să fie salvați. Copii și femei puteau fi auziți strigând după ajutor. Filmări în direct cu adevărat impresionante, de un tragism inimaginabil.

Salvatorii s-au străduit să scoată victimele din râu. Imagini video publicate de guvernul din Gujarat au arătat bărci mici care au lucrat toată noaptea pentru a ajuta la căutarea și salvarea victimelor și pentru a scoate cadavrele din apă. Biroul colectorului districtual din Morbi, districtul în care s-a prăbușit podul, a declarat că un număr de 170 de persoane au fost salvate.

Premierul Narendra Modi, care este din Gujarat și se afla în acest stat pentru o vizită de trei zile, a anunțat compensații în bani cash pentru familiile celor uciși sau răniți.

„Inima mea este alături de victimele din Morbi. Rareori am simțit o astfel de durere în viața mea,” a declarat premierul Modi, citat de New York Times, la un eveniment public luni, 31 octombrie 2022.

De ce era podul așa de aglomerat

Podul a fost deosebit de aglomerat în weekend, deoarece sezonul festivalurilor hinduse a atras un număr mai mare de turiști și familii la atracția recent redeschisă. Rapoartele presei locale au sugerat că podul depășea capacitatea de încărcare în momentul în care s-a rupt. Districtul Morbi găzduiește mii de fabrici care produc plăci ceramice, produse pentru baie și ceasuri de perete, iar zeci de muncitori migranți din fabrici se aflau pe pod când acesta a căzut. Pe rețelele de socializare s-a scris că erau aproape 400 de oameni pe pod, autoritățile au confirmat un număr de 350 de persoane.

Indiferent care ar fi cifra reală, tragedia, care nu poate fi descrisă în cuvinte, este fără margini.