Actual

Noul regulament de parcare în Bucureşti, impus de Nicuşor Dan, motiv de scandal între doi liberali. Un primar şi un ministru

Noul regulament de parcare în Bucureşti, impus de Nicuşor Dan, motiv de scandal între doi liberali. Un primar şi un ministru

Noul regulament în privinţa parcărilor din Capitală bagă scandal între liberali. Ciprian Ciucu îi reproşează ministrului de Interne că nu vrea să-şi asume măsuri nepopulare.

Noul regulament de parcare în Bucureşti, impus de Nicuşor Dan, motiv de scandal între doi liberali. Un primar şi un ministru

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu şi preşedinte PNL Bucureşti se declară nemulţumit de colegul său de partid, ministrul de Interne, Lucian Bode. Ciucu se plânge că de şase luni insistă pe lângă colegul său de partid Lucian Bode, să-l ajute să schimbe legea, astfel încât Poliţia Locală să poată da amenzi, dacă persoana care a parcat ilegal nu este la mașină.

Potrivit noului regulament, Poliția Locală nu poate da amenzi, dacă persoana care a parcat ilegal nu este la mașină. Astfel, spune Ciprian Ciucu, pe lângă Poliția Locală, este nevoie şi de intervenția Brigăzii Rutiere și a Poliției Naționale.

În acest moment, spune Ciucu, amenzi poate da Poliția Locală – dar doar dacă îl găsește pe om la mașină – Poliția Națională și Brigada Rutieră, adică este nevoie de trei polițiști ca să fim siguri că omul care parchează ilegal primește amenda.

„Nu știu cum s-a întâmplat – și aici am o frustrare personală extrem, extrem de mare – Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o hotărâre pe care mi-e imposibil să o înțeleg, în care Poliția Locală nu poate da amenzi pentru circulație decât dacă îl găsește pe om la mașină”.

Este o hotărâre stupidă, este de părere Ciprian Ciucu.

„I-am cerut ministrului de interne, domnului Bode, colegul meu, să ajute să schimbe legea, astfel încât să poată și primarii – și Poliția Locală – să dea astfel de amenzi pe circulație, să punem ordine. Nu s-a întâmplat acest lucru. Îmi pare că nu s-a întâmplat”, a declarat la Digi24 Ciprian Ciucu, edilul liberal al Sectorului 6.

Întrebat când i-a spus asta ministrului Lucian Bode, Ciprian Ciucu a răspuns: „Ehe, de mai multe ori, îi tot spun, de fiecare dată când îl văd, aproape. De șase luni îi cer să ne ajute, să se schimbe legea, ca și noi să intervenim”.

Ciucu susține că „este mai multă voință la nivel de primari de sectoare, indiferent de partid politic, să-și facă ordine în urbe și mult mai puțină voință la nivel de Poliția Română, din păcate”.

Şoferii riscă amenzi şi blocarea autovehiculelor

Noul sistem de parcare a intrat în vigoare de ieri, 15 august. Fiind zi liberă, amenzile pentru şoferii care nu plătesc amenda încep să curgă de astăzi.

Capitala a fost împărțită în trei zone de tarifare. Zona 0, centrul Bucureștiului, unde taxa va fi de 10 lei pe oră, zona 1, unde șoferii vor da 5 lei pentru ora de parcare și zona 2, unde o oră de parcare va costa 2,5 lei. 

Plata se va face fie la agenții de parcare, fie prin SMS, sau prin aplicațiile de parcare, cum ar fi Parking Bucureşti sau amparcat.ro. Deocamdată, şoferii nu au la dispoziţie aparate de plată, aşa cum există în alte oraşe din ţară.

Șoferii vor putea cumpăra inclusiv abonamente pentru fiecare dintre cele 3 zone de parcare. Astfel că cei care își achiziționează un abonament pentru o zonă vor avea acces gratuit la parcări și în zonele 1 și 2. Iar care își vor achiziționa un abonament pentru zona 1 vor avea acces gratuit la parcări și în zona 2, dar nu și în zona 0. Iar cei care vor avea un abonament pentru zona 3 nu vor avea, evident, acces gratuit la parcare în zonele 0 și 1, decât după plată taxei de parcare din fiecare dintre cele 2 zone.