Actual International

Noutăți șocante legate de laptopul lui Hunter Biden, fiul președintelui. Twitter, liber la investigat. Elon Musk și-a dat acordul

Noutăți șocante legate de laptopul lui Hunter Biden, fiul președintelui. Twitter, liber la investigat. Elon Musk și-a dat acordul

Elon Musk a permis să se investigheze Twitter Files cu privire la „Laptopul lui Hunter Biden”. În urma analizei a ieșit la iveală modul cum a discreditat FBI informațiile despre afacerile din străinătate ale fiului președintelui Joe Biden.

Noutăți legate de laptopul lui Hunter Biden. Twitter, liber la investigat. Elon Musk și-a dat acordul

În ultima lună, o echipă de jurnaliști condusă de Michael Shellenberger a avut acces la e-mailurile interne şi la alte documente aflate pe platforma de socializare Twitter. Ca parte a acelei investigații, „am descoperit că FBI și comunitatea de informații au discreditat informațiile faptice despre afacerile externe ale lui Hunter Biden, atât după cât și înainte ca The New York Post să le dezvăluie lumii în octombrie 2020”, a scris jurnalistul.

Când a început povestea

Povestea începe în decembrie 2019, când proprietarul unui magazin de calculatoare din Delaware a contactat FBI-ul în legătură cu un laptop pe care Hunter Biden l-a lăsat la el. Pe 9 decembrie 2019, FBI emite o citație cu scopul de a recupera laptopul lui Hunter Biden. Dar  FBI nu a făcut nimic pentru a investiga numeroasele semne de activitate criminală dezvăluite de e-mailurile și alte documente de pe laptop.

Jurnalistul Michael Shellenberger a scris: „Este timpul să investigăm rolul FBI în campania de dezinformare referitoare la laptopul lui Hunter Biden”.

Mark Zuckerberg: FBI a venit și la Facebook

„FBI-ul a venit practic la noi”, a spus Zuckerberg, „și ne-a spus: Hei… ar trebui să fii în alertă maximă. Am ajuns la concluzia că a existat multă propagandă rusă în alegerile din 2016 și situația s-ar putea repeta, să apară astfel de gunoaie și de data asta”.

Avertismentele FBI cu privire la o operațiune rusă de „hack-and-leak” legate de Hunter Biden s-au bazat pe vreo informație nouă? Nu. Nu a fost. „Prin investigațiile noastre, nu am văzut nicio intruziune concurentă similară cu ceea ce s-a întâmplat în 2016”, a recunoscut agentul FBI Elvis Chan, în noiembrie 2022.

Într-adevăr, directorii Twitter au raportat în mod repetat foarte puțină activitate rusă. De exemplu, pe 24 septembrie 2020, Twitter a declarat FBI că a eliminat 345 de conturi „în mare parte inactive” „legate de încercări coordonate anterioare de hacking din Rusia”. Ei „au avut o acoperire mică și conturi scăzute de urmăritori”.

Dovezi care atestă încrengăturile lui Popoviciu cu fiul președintelui și ambasadorii

În august 2022, Infoactual a scris despre Hunter Biden că ar fi suspectat de afaceri dubioase, potrivit presei de peste Ocean. După fiecare călătorie de afaceri în România, tatăl și fiul au avut o întrevedere, ceea ce ridică multe semne de întrebare. Dar iată că acestea se confirmă, prin dovezi incontestabile.

New York Post, cu referire la informațiile care au fost găsite în laptopul fiului actualului președinte, atestă următoarele:

Hunter Biden s-a întâlnit cu tatăl său, vicepreședintele de atunci Joe Biden, la Casa Albă de mai multe ori, imediat după întâlnirile cu oficiali români, probabil în legătură cu o afacere importantă în care a fost implicat un mogul imobiliar român Gabriel Popoviciu.

Hunter s-a întâlnit cu Biden de trei ori din luna iulie 2015, până în martie 2016, pentru a-l ajuta pe Popoviciu pentru o „condamnare care decurge din cumpărarea unui teren de 550 de acri de teren deținut de guvern pentru o reducere mare”.

O persoană familiarizată cu aranjamentele a spus, pentru The Post, că fiul președintelui a avut un acord direct cu Popoviciu, care a strâns „milioane” pentru el și pentru asociați”, a scris Jon Levine de la Post.