Culinar

Nu aruncați mămăliga uscată. Veți putea face spectacol în farfurie. Iată câteva rețete geniale

Nu aruncați mămăliga uscată. Veți putea face spectacol în farfurie. Iată câteva rețete geniale

Suneți fani mămăligă, dar nu ați mâncat-o pe toată? Nu o aruncați, chiar dacă s-a întărit, pentru că poate refolosită. Iar preparatele culinare pe care le puteți face sunt pur și simplu senzaționale.

Crutoane de vis

Ce legătură poate avea mămăliga de a doua zi cu bucătăria din Italia? Ce spuneți de niște bruschete delicioase pe care să le pregătiți într-un timp record? Tot ce aveți de făcut este să tăiați mămăliga folosind o cană, iar grosimea să fie de maxim doi centimetri.

Fiecare bucată rotundă se va unge cu ulei de măsline și se va pune deasupra roșii, mozarella, busuioc, creveți, anșoa și parmezan. Introduceți aceste minunate bruschete în cuptorul încins la 180 de grade. Este gata când brânza de topește și mămăliga se rumenește.

Și tot din mămăligă puteți face niște crutoane nemaipomenite. În acest sens, se vor tăia bucățile tari de mămăligă în cubulețe, stropiți cu ulei de măsline, presărați sare și busuioc și puneți la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Sunt gata când observați că s-au rumenit.

Aluat delicios pentru pizza

Mămăliga uscată poate deveni și un excelent aluat pentru cea mai bună pizza, care poate fi consumată cu succes, pentru că nu îngrașă. Tăiați mămăliga sub forma unui cerc sau pătrat, după preferințe, în grosime de doi centimetri și ungeți cu sos se roșii și ulei de măsline.

Ulterior, adăugați tot ce vă poftește inima, de la cașcaval, măsline, ardei, ceapă, șuncă, etc. Aveți grijă când o introduceți la cuptor să o țineți mai puțin decât pizza obișnuită. Veți fi uimiți cât de bună poate fi.

Brioșe sau biscuiți

V-ați gândit vreodată că din mămăligă tare puteți face prăjituri? Amestecul moale al mămăligii se va amesteca cu ce arome dulci preferați și folosit fie ca aluat, fie bază pentru tarte. Sau puteți pregăti biscuiți sau brioșe ce se topesc în gură. Nu în ultimul rând, puteți pregăti din mămăligă niște chipsuri fantastice.

Tăiați mămăliga în fâșii subțiri, ungeți cu ulei de măsline și introduceți în ierburi aromatice. Puneți apoi la cuptor, la copt. Sunt atât de bune că nu veți mai cumpăra asemenea produse de la supermarket.

Sursă foto: jurnalderetete.md