Actual

Nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. Mobilă comandată de Marcel Boloş, folosiă de Sebastian Burduja

Nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. Mobilă comandată de Marcel Boloş, folosiă de Sebastian Burduja

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a achiziționat, în perioada februarie-mai 2022, prin intermediul portalului de achiziții publice, mai multe produse și servicii în vederea utilării birourilor din instituție. Inclusiv cabinetul ministrului și-a schimbat aspectul. Până în prezent, suma totală cheltuită este de circa 230.000 de lei.

Nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte. Mobilă comandată de Marcel Boloş, folosiă de Sebastian Burduja

Pe lista contractelor se află achiziția mai multor tipuri de scaune, inclusiv directoriale, birouri, mese de ședință, canapele, fotolii, mochete, aparate de aer condiționat, televizoare, frigidere, măsuțe de cafea, uși, cuiere și seifuri.
Printre societățile furnizoare se află Ikea Romania, Mobexpert Băneasa și Orient Xianzhi Economic, ultima fiind o societate din Voluntari în care asociați sunt cinci cetățeni chinezi. De la firma Mobexpert, cunoscută îndeosebi pentru prezența pe piața de lux, au fost cumpărate mai ales fotolii, dar și un birou, valoarea totală fiind de aproape 12.000 de lei.

Achizițiile au fost justificate de creșterea numărului de angajați, precum și de dorința de a eficientiza activitatea demnitarilor, se arată într-un răspuns pentru G4Media.ro, de la Biroul de Presă al Ministerului.

În total, suma achitată de minister pentru aceste contracte – la unele, în preț intrând și montajul – a fost de puțin peste 230.000 de lei.

Unul dintre obiectivele principale ale aceste campanii a fost biroul ministrului pentru care s-au semnat trei contracte, două cu firma Lucs Design SRL București. Printre altele, contra sumei de 16.600 de lei, aceasta a furnizat un birou, o canapea și o masă de consiliu, o altă parte dintre produsele de la Lucs Design fiind destinate secretariatului și unei săli de ședințe. Alți 8.750 de lei au mers către altă firmă, care a efectuat lucrări de renovare și igienizare la cabinetul ministrului, secretariat, sala de ședințe și la un grup sanitar.

Biroul de Presă a justificat aceste cheltuieli prin faptul că ”la nivelul instituției numărul angajaților a crescut (ministerul a fost înființat în 2020, prin preluarea unor atribuții ale Ministerului Educației n.r.), aspect, de altfel, care se poate verifica pe site-ul instituției, motiv pentru care Compartimentul de Achiziții a trebuit să asigure prin mijloace specifice buna desfășurare a activității angajaților noi, prilej cu care în birourile unde mobilierul, mocheta și jaluzelele erau foarte deteriorate, acestea au fost, de asemenea, înlocuite. În ceea ce privește birourile demnitarilor din conducerea instituției, acestea au fost mobilate și echipate, în vederea unei cât mai eficiente desfășurări a activității acestora.”

Contractele au fost semnate în mandatul ministrului Marcel Boloș. Între timp, acesta a devenit ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, iar mandatul său a fost preluat de Sebastian Burduja.