Actual

Nu este plagiat, este donaţie. Cum a devenit Sorin Cîmpeanu autorul de drept al cursului scris de profesorului său, Ioan Pleşa

sorin-cimpeanu

În ultimele zile, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu se confruntă cu o serie de acuze legate de plagiatul unui curs universitare. În replică, ministrul publică miercuri o scrisoare a profesorului său, Ioan Pleșa din care se înţeleage că profesorul i-a donat în urmă cu câţiva ani cursul cu pricina.

Nu este plagiat, este donaţie. Cum a devenit Sorin Cîmpeanu autorul de drept al cursului scris de profesorului său, Ioan Pleşa

„Acuze demontate și de această dată – mărturia edificatoare a profesorului Ioan Pleșa”, este mesajul care însoțește punctul de vedere al profesorului universitar în postarea ministrului Cîmpeanu.

Ioan Pleșa spune că a început colaborarea didactică cu Sorin Cîmpeanu la disciplina Îmbunătăţiri Funciare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti în 1992. De asemenea, acesta explică și toate etapele colaborării cu actualul ministrul al educației, care s-a extins pe parcursul a 15 ani.

„În anul 2006, pe baza foarte bunei colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenţilor, am considerat oportun şi necesar ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin muncă proprie şi sub îndrumarea mea titularul disciplinei de Îmbunătăţiri Funciare, să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat şi pe care l-am perfecţionat împreună cu domnia sa vreme de 15 ani. Am dorit astfel să se asigure buna continuitate a pregătirii studenţilor la o disciplină căreia i-am dedicat întreaga mea viaţă profesională şi fără de care nu se poate imagina o agricultură modernă”, transmite profesorul Ioan Pleșa.

Acesta a mai explicat faptul că lucrările practice la disciplina Îmbunătăţiri Funciare au putut fi susţinute în continuare de către profesorul Cîmpeanu Sorin, alături de profesorul Jinga Ionel, cu care actualul ministru a continuat să colaboreze până la ieşirea la pensie a profesorului Jinga Ionel.

„Am gândit astfel schimbul de generaţii, conform uzanţelor universitare fireşti, în interesul didactic al pregătirii studenţilor. Pe tot parcursul colaborării profesionale, dar şi după ieşirea mea la pensie şi până în prezent, domnul Cîmpeanu Sorin a avut o conduită profesională şi morală ireproşabilă”, a mai transmis profesorul Ioan Pleșa.