Lifestyle

Nu-ți place mielul? Încearcă această rețetă de drob de pasăre pentru Paște!

Nu-ți place mielul? Încearcă această rețetă de drob de pasăre pentru Paște!

Masa tradițională de Paște este asociată cu carnea de miel. Conform datinii, acesta este sacrificat în Sâmbăta Mare, iar gospodinele prepară drob pentru a prăznui Învierea cum se cuvine. Totuși, gustul acestei cărni nu este pe placul tuturor. Avem vești bune: drobul făcut din carne de pasăre poate fi modalitatea ta de a sărbători fără a-ți trăda gusturile.

Ți-am pregătit o rețetă care se bazează pe carne slabă și care păstrează savoarea asociată cu preparatul tradițional. În plus, nu este deloc dificil de preparat. E foarte ușor să pregătești o cantitate suficientă pentru masa de Paște a întregii familii, zece porții, cu un coș de cumpărături care nici nu are un preț foarte piperat.

Ingrediente și mod de preparare

  • 1 kg carne tocată de pui
  • 1 kg ficat de pui
  • 7 fire usturoi verde
  • 7 fire ceapă verde
  • 6 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Dat fiind că prețul cărnii de miel a crescut vertiginos, până la 45 de lei/kilogram, varianta mai puțin costisitoare este cea de a folosi un kilogram de carne tocată și un un kilogram de ficat. Expertul culinar, Jamila, recomandă fierberea atentă a cărnii, pentru ca aroma să fie cât mai intensă, iar preparatul să fie cât mai sănătos și comestibil. O variantă recomandată este de a adăuga pipote și inimi după gust, în cazul în care preferați organele de pasăre. Pentru ficat, timpul de fierbere este ceva mai scurt – 5 minute după ce apa a dat clocot. De asemenea, nu adăugați sare ficatului decât după ce drobul va fi gata, deoarece în caz contrar, ficatul va fi mult prea tare.

Scoaterea în evidență a aromei se face și cu ajutorul verdețurilor. Bucătăreasa recomandă adăugirea pătrunjelului, mărarului, cepei verzi și usturoiului verde. De asemenea, poate fi adăugată leurdă, după gust. Verdeața se adaugă la carne și la organe, iar compoziția se pune într-o tavă de cozonac. Aceasta se introduce în cuptor. Dacă aveți un cuptor care poate atinge temperatura de 180 de grade, țineți compoziția la copt timp de 40 de minute. În cazul unui cuptor normal, recomandarea este să coaceți drobul timp de 60 de minute. După ce îl scoateți, lăsați-l să se răcorească mai mult timp. Cu cât se răcește mai bine, cu atât va putea fi tăiat cu mai multă ușurință și cu mai puține firimituri.

Informații nutriționale

Drobul este ideal pentru persoanele care vor să sărbătorească de Paște, fără ca masa tradițională să ducă la o creștere în greutate. Produsul este bogat în proteine și sărac în grăsimi. De asemenea, o porție de 100 de grame are puțin peste 200 de kilocalorii, ceea ce face alimentul hipocaloric, în special comporativ cu alte preparate care se consumă în timpul sărbătorilor pascale.