Info Actual

Info Actual > Politică > Numărul contaminărilor din lume a depăşit 300.000, informează France Presse
Politică

Numărul contaminărilor din lume a depăşit 300.000, informează France Presse

Numărul contaminărilor din lume de la declanşarea epidemiei cu noul coronavirus a depăşit 300.000, din care 12.895 au fost mortale, potrivit datelor oficiale strânse de France Presse din 169 de ţări şi teritorii.

China, continuă să aibă cele mai multe infectări, 81.054, dar Italia are cele mai multe decese, 4.825. Datele nu arată însă amploarea reală a pandemiei pentru că multe ţări nu mai fac teste decît în cazurile care au nevoie de spitalizare.

Autorităţile italiene au înăsprit măsurile restrictive, în încercarea de a încetini răspândirea virusului. Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat încetarea oricărei activități de producție care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunurile și serviciile esențiale populației. Acest pas suplimentar în măsurile restrictive, luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de a coronavirus, a fost făcută în ziua în care Italia a atins recordul de 793 de morți în 24 de ore. Farmaciile, magazinele alimentare, serviciile poștale, băncile, transporturile vor continua să funcționeze – i-a asigurat pe cetățenii țării Giuseppe Conte.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în fața ochilor noștri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează țara de la cel de Al Doilea Război Mondial.”, a spus Giuseppe Conta

”Măsurile guvernului de la Roma, care vor intra în vigoare de luni, sunt foarte necesare” – a declarat guvernatorului din Lombardia, Attilio Fontana, care, în plus, la nivelul regiunii sale a emis o ordonanţă prin care blochează activitățile birourilor publice. a şantierelor şi chiar a activităților sportive individuale în aer liber, în vreme ce în toate magazinele alimentare vor fi introduse panouri electronice care măsoară temperatura cumpărătorilor.

La o lună de la izbucnirea aceste epidemii în Italia, numărul medicilor, asistenților și a altor operatori sanitari infectați cu COVID-19 a ajuns la 3.654 de cazuri, în timp ce 18 medici au murit din cauza acestui virus.