Actual

O anumită categorie de seniori va primi 100 de lei în plus la pensie! Există doar câteva condiții de eligibilitate

bani cash numerar sursă foto: economedia
sursă foto: economedia

Primarul interimar al Sectorului 5, Constantin-Ion Melnic, a propus o nouă inițiativă de protecție socială, care a fost acceptată recent de consiliul local. Voucherele sociale în valoare de 100 de lei vor fi acordate pensionarilor din acest sector.

Domiciliul beneficiarilor în sectorul 5 trebuie să poată fi verificat prin documente.

Cum se derulează proiectul

Potrivit proiectului autorizat recent de către organul administrativ al sectorului:  „Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza Sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei”.

Ca urmare, niciun beneficiar nu mai poate continua să beneficieze de acest program de ajutor atâta timp cât câștigă mai mult de 1.500 de lei în fiecare lună.

În ciuda faptului că 27 de consilieri locali au aprobat acordarea voucherelor valorice, autorizația a fost în cele din urmă anulată. Consiliul Local a respins propunerea care ar fi majorat valoarea tichetelor sociale la 150 de lei. Banii vor fi trimiși electronic pensionarilor care se află în situații financiare dificile. O veste bună este că utilizarea fondurilor de la stat nu este constrânsă în niciun fel.

În sectorul 5 a început deja lupta

Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone în funcția de primar de sector, acum că acesta a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare în dosarul „Colectiv”? Constantin Ion-Melnic asigură interimatul în acest moment. Partidele aflate la guvernare sunt acuzate de partidele din opoziție că au întârziat intenționat alegerea viitorului primar al sectorului 5.

Cu toate acestea, au fost făcuți publici o serie de potențiali contracandidați, în special din partea PSD și USR. Vlad Popescu Piedone și Daniel Florea, care a fost primarul acestui sector înainte ca Cristian Popescu Piedone să câștige în 2020, sunt potențiali candidați din partea social-democraților. Acesta din urmă este fiul fostului primar Piedone, care în prezent este încarcerat. Vlad Popescu Piedone este încrezător că poate duce la bun sfârșit sarcinile pe care tatăl său, aflat în închisoare, nu a putut să le îndeplinească.

Deși de-a lungul anilor au fost sugerate diverse nume, Partidul Național Liberal nu a nominalizat încă în mod oficial pe cineva care să conducă Sectorul 5. Dan Croitoru, Virgil Bălceanu și Mario de Mezzo se află pe listă și este posibil să mai fie și alții. Chiar dacă alegerile municipale vor fi amânate, un nou primar va fi ales cel mai târziu în 2024, potrivit wowbiz.ro.