Info Actual

Info Actual > Politică > O boală netransmisibilă gravă persistă de secole. Vaccin împotriva ignoranței
Politică

O boală netransmisibilă gravă persistă de secole. Vaccin împotriva ignoranței

Vaccinul rusesc

O boală netransmisibilă gravă persistă de secole. Brazilia este a doua țară din lume care raportează cele mai mari cifre ale infectărilor și deceselor din cauza COVID-19. Cotidianul online FOLHA ONLINE (Brazilia) publică, în 3 august 2020, un articol apel contra ignoranței: ”Vaccin împotriva ignoranței”.

”În 1904, o mare parte a populației de la Rio de Janeiro, pe atunci capitala țării, a ieșit în stradă pentru a protesta violent din cauza vaccinării obligatorii împotriva variolei, în episodul care a intrat în istorie drept Răscoala Vaccinului.

Erau alte vremuri. Exista deja nemulțumire populară legat de reformele pe care guvernul le promova în oraș, avantajele imunizării nu erau încă bine cunoscute, iar politica de sănătate era impusă cu forța. Astăzi, nu ar trebui să existe vreun motiv pentru a ne îndoi de importanța vaccinării.

Dar mai există oameni care trebuie să fie convinși de nevoia de a adopta această măsură fundamentală, după cum a arătat un reportaj publicat de [suplimentul] “Agora”.

Potrivit infecţionistei Lessandra Michelin, chiar și oamenii luminați se lasă dominaţi de probleme religioase și ideologice – sau pur și simplu cred în informații eronate despre presupuse riscuri sau despre ineficiența imunizării.

Acestea sunt prejudecăți și știri false, care trebuie să fie combătute, în timp ce întreaga lume așteaptă un vaccin împotriva COVID-19, cea mai mare speranță pentru revenirea rapidă la viața normală.

Niciodată nu au lucrat atât de mulți oameni în atâtea locuri în căutarea unui vaccin, care ar putea fi gata într-un timp record. Rusia a anunțat că are deja unul, care va fi folosit în masă începând din luna octombrie. În întreaga lume, există 26 de produse în curs de testare.

Atunci când va exista un imunizator testat și aprobat, este esențial ca cel mai mare număr de persoane să aibă acces la el. Și acest lucru începe prin informarea corectă. Așa a reușit lumea să scape de o boală gravă precum variola – altele, precum rujeola, pot reveni aici dacă ignoranța va învinge.