Diverse

O „boală virală invariabil fatală” distruge porumbeii din Marea Britanie

O „boală virală invariabil fatală” distruge porumbeii din Marea Britanie

Potrivit informațiilor oferite de Mirror, porumbeii din Marea Britanie au început să se infecteze tot mai mult cu paramixovirus al porumbeilor, cunoscut și sub numele de PPMV sau boala Newcastle. Virusul nu afectează grav oamenii, însă cei care ating păsările bolnave fac conjunctivită.

Potrivit specialiștilor, această boală monstruoasă afectează tot multe păsări din Marea Britanie și a ajuns pur și simplu să transforme bietele zburătoare în adevărați „zombie vii”. Aceștia nu doar că se confruntă cu multe simptome neurologice, dar și se răsucește și gâtul, iar aripioarele încep să le tremure.

Mai mult, fecalele păsărilor devin de culoarea vede, acestea nu mai pot zbura, dar se învârt în cerc și, în cele mai grave cazuri, nu se mai mișcă deloc. Până acum, boala a afectat populația de păsări din Jersey, unde unele înaripate au trebuit eutanasiate.

Boala nu are tratament

Despre această „boala virală invariabil fatală” și despre simptomele sale oribile a vorbit și un sanctuar de animale, reprezentanții instituției afirmând că maladia nu are, din nefericire, nici un tratament și poate afectat chiar și păsările de curte. Specialiștii susțin că virusul este activ mai ales în lunile reci și umede.

„Boala este extrem de infecțioasă și se răspândește prin fecale și alte secreții. Virusul poate supraviețui mai mult în lunile mai umede și mai reci, ceea ce înseamnă că sunt mai frecvente cazurile în această perioadă a anului”, a transmis un purtător de cuvânt al JSPCA Animal’s Shelter.

Ce boli grele mai fac porumbeii

O altă boală care afectează grav porumbeii sunt tricomonoza, o maladie care provoacă o substanță galbenă în ciocul păsărilor. Aceasta apare la orice vârstă, nu doar la pui cât și la cei maturi și este cauzată de un organism unicelular care trăiește pe membranele mucoase ale gâtului și ale gușii. O altă problemă a porumbeilor este infecția cu coccidioza, una dintre cele mai infecțioase maladii care afectează intestinele păsărilor.