Actual International

Afirmații incredibile. Mai întâi Rusia a vorbit de o bombă murdară, acum vede țânțari și păsări sălbatice purtătoare de viruși

Afirmații incredibile. Mai întâi Rusia a vorbit de o bombă murdară, acum vede țânțari și păsări sălbatice purtătoare de viruși
Pixabay

Lumea asistă neputincioasă la războiul terestru, dar și informațional, care se duce în prezent. De această dată, anunțurile vin din Rusia. Mai întâi o bombă murdară, acum reprezentanți ai statului rus fac afirmații și mai ciudate, care includ răspândirea de viruși infecțioși cu ajutorul țânțarilor și al păsărilor sălbatice.

Afirmații incredibile și ciudate. Mai întâi Rusia a vorbit de o bombă murdară, acum vede țânțari și păsări sălbatice purtătoare de viruși

Rusia a susținut afirmațiile făcute luna trecută de Vasily Nebenzya, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, marți, 8 noiembrie 2022, spunând că are dovezi în sprijinul afirmațiilor sale.

De-a lungul războiului, Rusia a răspândit propagandă, fie pentru a-și justifica propriile tactici, fie pentru a încerca să influențeze opinia mondială.

Prima dintre aceste afirmații a venit încă din martie, un diplomat rus afirmând că soldații din regiunea Kherson au descoperit „trei drone echipate cu recipiente de 30 de litri care pot fi folosite pentru a pulveriza substanțe biologic active”.

Dar afirmațiile au devenit din ce în ce mai incredibile și șocante, ultima dintre ele vizând atât Ucraina, cât și Statele Unite, despre care se spune că au drone capabile să răspândească țânțari infectați.

Nebenzya a declarat: „Conform descrierii, o astfel de dronă transportă un container cu un număr mare de țânțari, purtători de infecții, într-o zonă vizată și îi eliberează.”

El a adăugat: „O astfel de infecție în rândul militarilor inamici ar avea un efect militar semnificativ”, afirmând că boala ar putea împiedica un soldat să își îndeplinească sarcinile care îi sunt atribuite.”

Nebenzya a ajuns la concluzia că țânțarul ar putea fi un instrument militar mai valoros decât cele mai moderne arme și echipamente militare.

Imaginația merge mai departe și Nebenzya susține că Rusia a primit documente care susțin „răspândirea unor infecții periculoase de către păsările migratoare, în special gripa înalt patogenă și boala Newcastle, și de către lilieci, care sunt capabili să infecteze oamenii cu agenții cauzali ai ciumei, leptospirozei, brucelozei, precum și cu coronavirusuri și filovirusuri”.

Ca de obicei, afirmațiile au fost văzute ca fiind ridicole de către Ucraina, Andrii Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, spunând: „Combaterea țânțarilor, bombe murdare… Este deja prea târziu pentru a trata pacienții de acolo. Ar trebui să fie plasați și izolați în camera numită Rusia”.

Afirmațiile referitoare la o bombă murdară și acum la țânțari au fost respinse de Occident, războiul chimic și atacurile asupra oamenilor fiind categoric interzise prin Convenția de la Geneva.