Actual Diverse

Siguranța călătorilor este pusă în pericol de șoferii de autocare. Ce au constatat polițiștii

Siguranța călătorilor este pusă în pericol de șoferii de autocare. Ce au constatat polițiștii
m.stiri.md/ capital.ro

În dimineața zilei de luni, 22.08.2022, în cadrul unor controale de amploare, șoferii de transport persoane din Capitală au fost verificaţi de poliţişti.

Pe parcursul acestor controale, au fost descoperiți mai mulţi șoferi care nu aveau actele în regulă, dar şi un bărbat care s-a urcat la volan, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Acțiunea a fost demarată de poliţiştii Brigăzii Rutiere împreună cu toate echipajele de la secţiile de poliţie, aceștia verificându-i pe şoferii de autobuze dacă au băut sau au consumat substanţe interzise înainte de a se urca la volan.

La intrarea în Bucureşti a fost identificat un şofer cu o alcoolemie de 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei, a declarat urmăatoarele: „În această dimineaţă, Poliţia Română, a organizat o acţiune de verificare a legalităţii activităţii de transport de persoane. Până acum, a fost depistat un conducător auto ce desfăşura activiate de transport persoane, fără a avea documentele necesare. De asemenea, la un alt punct, unde este organizată o acţiune similară, la intrare în Muncipiul București, a fost depistat un conducător auto, având o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toate aceste activităţi se vor desfăşura pe perioada întregii zile, la nivel naţional”.

Șoferului respectiv i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, iar ca măsură complementară, I s-a dat o amendă în valoare de 1.305 lei pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt șofer de autocar a fost depistat la Constanța, conducând sub influența băuturilor alcoolice

Tot în dimineața zilei de 22.08.2022, in jurul orei 07.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a condus un autocar de transport persoane pe DN 3, către ieșirea din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Constanța

Ulterior, respectivul bărbat a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Reprezentanții IPJ Constanța au transmis: „La momentul opririi, bărbatul transporta aproximativ 50 de persoane. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice“, citează m.ziare.com