Info Actual

Info Actual > Diverse > O femeie de serviciu a câștigat, din greșeală, alegerile. „N-am făcut nimic”. A vrut doar să-și ajute șeful
Diverse

O femeie de serviciu a câștigat, din greșeală, alegerile. „N-am făcut nimic”. A vrut doar să-și ajute șeful

O femeie de serviciu a câștigat, din greșeală, alegerile. „N-am făcut nimic”. A vrut doar să-și ajute șeful

O femeie de serviciu a câștigat, din greșeală, alegerile. „N-am făcut nimic”. A vrut doar să-și ajute șeful.

Povestea pare una fantastică, dar este cât se poate de reală. Marina Udgodskaya, era femeia de serviciu care se ocupa de partea de curățenie a clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia. Într-o zi, viața i s-a schimbat complet, după ce a aceptat să-și ajute șeful, care i-a cerut să-l ajute într-o problemă mai deosebită.

Marina Udgodskaya, o femeie de serviciu din Rusia, a ajuns primar

Pentru că nu s-a înscris nimeni pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, primarul care reprezinta partidul pro-Kremlin Rusia Unită, chiar el a convins-o pe Marina Udgodskaya să își depună candidatura.

Loktev avea, pur și simplu, nevoie de un rival pe buletinul de vot, pentru a asigura cerința minimă de doi candidați, așa cum spune legea, conform BBC. Toate bune și frumoase, până în ziua votului, când oamenii din sat au votat-o masiv pe femeia de serviciu.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne în funcție. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

O femeie de serviciu a câștigat, din greșeală, alegerile. „N-am făcut nimic”. A vrut doar să-și ajute șeful

Lesne de înțeles, Marina Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns știre națională. Aceasta a câștigat aproape 62% din voturi, în timp ce șeful ei a obținut doar 34%. Femeia de serviciu devenită peste noapte primar va avea în administrație 30 de sate.

„Nu credeam că oamenii mă vor vota”, a declarat ea pentru canalul de știri Telegram Podyom, conform BBC.

Unii săteni au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva partidului Rusia Unită a lui Loktev, partid care a căzut în sondaje în toată țara. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câștigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.

Femeia de serviciu care a fost aleasă din greșeală primar, într-o  localitate din Rusia - Stirileprotv.ro

„Am făcut tot ce este necesar în această slujbă. Nu există probleme în localitate”, a declarat primarul Loktev pentru BBC.

Speriată de turnura pe care i-a luat-o brusc viața, Marina Udgodskaya nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea până la sfârșitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcție.