Diverse

O formă rară de cancer cerebral a fost depistată la peste 100 de foști elevi ai unui liceu. Care este cauza?

O formă rară de cancer cerebral a fost depistată la peste 100 de foști elevi ai unui liceu. Care este cauza?
mindea.ro

În New Jersey au fost diagnosticate cu forme rare de cancer cerebral peste 100 de persoane care au absolvit același liceu .

În acest context, pentru a se stabili dacă există vreo legătură între ele, a fost declanșată o investigație.

Astfel, în luna aprilie 2022 a fost demarată investigația ce a vizat peste 100 de elevi care au mers la același liceu din New Jersey și care au făcut o formă rară de cancer cerebral. În urma anchetei, între școală și diagnostic nu s-a găsit nicio legătură.

Totul a început luna trecută, în aprilie,  când Al Lupiano a spus că a fost diagnosticat cu această boală când avea 27 de ani, la sârșitul anilor 1990. După Al Lupiano, în anul 2021 au fost diagnosticate cu cancer cerebral atât sora cât și soția acestuia. Toți trei au urmat cursurile liceului Colonia din Woodbridge, New Jersey.

Câte persoane au mai fost diagnosticate cu cancer la creier?

În total, 100 de elevi care au mers la acel liceu au fost diagnosticați cu forme rare de cancer la creier, a informat NBC Today.

 În școală nu a fost găsită nicio potențială cauză declanșatoare a bolii în urma investigației derulate, a spus John McCormac, primarul orașului Woodbridge.

De asemenea, John McCormac a mai declarat că s-au făcut inclusiv teste de radiații în interiorul și în exteriorul clădirii. Aceste teste nu au indicat nicio dovadă că ar exista riscuri care să justifice investigații suplimentare.

„Este o veste bună pentru actualii elevi ai Liceului Colonial și pentru părinții lor, care sunt îngrijorați pentru siguranța lor, împreună cu actualii membri ai personalului. Este o veste grozavă și pentru toți foștii elevi care au absolvit și pentru personalul care a lucrat la Liceul Colonia, înființat în 1968”, a mai spus primarul John McCormac.

Potrivit primarului McCormac, investigația a fost efectuată de o companie specializată în inginerie de mediu, care nu a găsit nicio relație cauză-efect între boală și, respectiv, clădirea sau terenul aparținând liceului. Totuși, numărul mare al foștilor elevi, diagnosticați cu aceeași boală, dă încă de gândit.

Care au fost rezultatele în urma testelor chimice

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm că testele noastre extinse atât pentru radon, cât și pentru radiații în interiorul și exteriorul clădirii școlii nu au adus nicio dovadă că există elemente care să crească riscul de cancer și care să justifice investigații suplimentare”, a transmis la o conferință de presă săptămâna trecută, primarul orașului Woodbridge, John McCormac.

De asemenea, ratele de cancer la creier ale școlii sunt în concordanță cu ratele de la nivelul statului și din țară, a declarat un epidemiolog de la Departamentul de Sănătate din New Jersey.

„Ratele sunt, de fapt, consecvente în New Jersey cu Statele Unite”, a spus epidemiologul.