Lifestyle

O moldoveancă a vrut să plece la Milano, împodobită cu 87 de bijuterii

O moldoveancă a vrut să plece la Milano, împodobită cu 87 de bijuterii
Foto: UNIMEDIA și Politia de Frontiera a RM

O tânără femeie din Republica Moldova s-a prezentat la controlul vamal din Aeroportul Chișinău, cu geanta de mână, așa cum toate fetele procedează. Numai că socoteala ei de acasă nu s-a potrivit cu cea din aeroport.

O moldoveancă a vrut să plece la Milano, ”împodobită” cu 87 de bijuterii

La controlul de rutină vamal, inspectorilor li s-a părut că este ceva în neregulă cu pasagera înregistrată pentru zborul pe ruta Chișinău-Milano, așa că au cerut un control suplimentar colegilor de la Serviciul de Securitate.

Când au luat la ”puricat” bagajul de mână, mare le-a fost mirarea când au găsit nu una, ci mai multe bijuterii, toate acestea nefiind declarate organului vamal.

Este vorba despre 87 de bijuterii din metal de culoare argintie, cu greutatea de 982,51 gr.. Acestea au fost ridicate şi sunt deocamdată ”pasibile” confiscării speciale, transmite unimedia. Moldoveanca a fost sancționată contravențional.

Mașina arestată, conducătorul a trecut vama ca pieton

Doi cetățeni străini, sunt cercetați acum de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, pentru uz de acte falsificate. Persoanele au fost descoperite duminică, 15 mai a.c., în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, transmit reprezentanții Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
Dimineața, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un cetățean din Turkmenistan, în vârstă de 25 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în Ucraina. În timpul verificării documentelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține semne de falsificare. Actul ar fi eliberat de autoritățile de baștină ale străinului.

Trecerea frontierei de stat a fost autorizată, însă, în calitate de pieton

După-amiază, cel de-al doilea străin s-a apropiat pe sensul de intrare în Moldova, linia pietonală. A fost legitimat cetățeanul din Azerbaidjan, în vârstă de 30 de ani. În urma controlului de nivelul doi, ceea ce presupune verificări adiționale, a fost găsit un permis de conducere, emis de instituțiile azere, cu indicii de falsificare. În declarații tânărul a relatat că în anul 2016 a obținut permisul, contra sumei de 300 de dolari americani.
Actele au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză a documentelor din cadrul IGPF. Cercetările pe faptele date continuă.