Actual

O nouă aplicație de navigare ar putea întrece Google Maps! Aceasta merge chiar și offline

navigare in masina
sursă foto dreamstime

Chiar dacă au apărut mulți competitori pe piață, Google Maps a rămas cea mai populară aplicație de navigare, fiind preferată de majoritatea șoferilor pentru hărțile precise și ușor de utilizat. În ultima perioadă, o altă aplicație a început să câștige popularitate datorită opțiunilor avansate pe care le oferă, atrăgând tot mai mulți utilizatori.

În prezent, Google Maps se bucură de cea mai mare popularitate în rândul aplicațiilor de navigare, fiind preferată de șoferi datorită hărților precise și ușor de utilizat, dar și a altor funcții avansate pe care le oferă în comparație cu alte aplicații similare.

Aplicația este preinstalată pe majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android, în timp ce utilizatorii de telefoane cu sistem iOS preferă să o instaleze pe aceasta, în detrimentul Apple Maps.

Cele mai populare aplicații de navigare

Există o mulțime de aplicații de navigare disponibile pe piață, printre cele mai populare numărându-se Google Maps, Waze, Apple Maps, TomTom GO Navigation și HERE. Chiar dacă aceste aplicații sunt foarte apreciate de utilizatori și sunt mereu îmbunătățite cu funcții noi, ele au un dezavantaj major care îi determină pe utilizatori să revină la clasicul Google Maps.

Potrivit experților de la AutoEvolution, o nouă aplicație de navigare care a fost recent lansată pare să câștige din ce în ce mai multă încredere din partea utilizatorilor și ar putea fi o alternativă excelentă la Google Maps. Specialiștii susțin că această aplicație ar putea fi cea mai bună soluție pentru șoferi.

Noua aplicație MAPS.ME poate naviga offline

Conform informațiilor furnizate de specialiștii de la AutoEvolution, aplicația de navigare MAPS.ME este cea care atrage tot mai mulți utilizatori și ar putea fi alegerea perfectă pentru persoanele care călătoresc frecvent, datorită opțiunii de navigare offline. Această aplicație este de asemenea o platformă de tipul „totul într-una singură”.

Specialiștii spun că aplicația de navigare de la Google se concentrează mereu pe harta în sine și oferă o mulțime de informații variate, unele dintre ele fiind mai puțin importante pentru șoferi. În schimb, noua aplicație MAPS.ME este mai simplă și mai ușor de utilizat, permițând utilizatorilor să configureze traseul și să conducă fără griji.

Similar cu Google Maps, noua aplicație MAPS.ME oferă informații despre diverse puncte de interes și afaceri locale, însă hărțile sunt în general mai curate și mai ușor de navigat. Aceasta devine din ce în ce mai populară datorită opțiunii de navigare offline, care permite utilizatorilor să descarce hărțile și să le utilizeze fără conexiune la internet. În plus, toate informațiile online sunt disponibile chiar și atunci când utilizatorii pierd conexiunea la internet, informează Evenimentul Zilei.