Actual

O nouă lovitură pentru șoferi! Chinurile prin care trec la final de minivacanță

O nouă lovitură pentru șoferi! Chinurile prin care trec la final de minivacanță

O veste proastă pentru șoferii care merg astăzi spre Constanța. Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Autostrada A2 va fi închisă astăzi, pe ruta care merge spre orașul de la malul mării.

Șoferii trebuie să știe că vor avea 10 ore de chin, de la 12.00 la 22.00, timp în care acest sens de pe A2 va fi complet restricționat. Acest lucru se întâmplă din cauza reabilitărilor de pe brtațul Borcea. Chiar dacă lucrările au adus și beneficii, precum înlăturarea taxei de la Podul Fetești de la 1 iunie începând, acum se resimt și problemele de tipul blocajelor.

Mesajul venit din partea CNAIR

Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), situația din intervalul 12.00 – 22.00 va fi următoarea:

„Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulaţiei pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală”, se arată în comunicatul venit din partea instituției.

Ce rute alternative poți alege?

În lipsa autostrăzii, există alte metode prin care să ajungi pe litoral. Dintre acestea, amintim că pot circula pe A2 din București până la Nod Drajna. De acolo, traseul decomandat este pe DN21, până la Slobozia. În Slobozia, este recomandată trecerea la DN2A, pe traseul Slobozia – Ţăndărei – Giurgeni – Hârşova – Ovidiu – Constanţa.

Chiar dacă autostrada rămâne deschisă pentru cei care se întorc de pe litoralul românesc în Capitală, există și aici rute alternative pe care jurnaliștii de la Fanatik le recomandă pentru a nu petrece ore în șir la coasă în trafic. Acestea sunt:

„DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti; A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti.

DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti)”, se arată în articolul publicat pe această platformă de știri.

Încă de duminică au început să fie semnalate probleme în trafic, în special în punctele „fierbinți” pe care românii le-au ales pentru minivacanța de Rusalii. Astfel, traseul Constanța – București a fost mai plin decât în mod obișnuit ieri. Și DN1 Ploiești-Brașov a fost problematic din acest punct de vedere, iar între stațiunile montane Predeal și Bușteni, s-a înregistrat de asemenea un trafic intens.