Info Actual

Info Actual > Politică > O nouă moțiune simplă, inițiată de PSD, greșeli pe toate planurile
Politică

O nouă moțiune simplă, inițiată de PSD, greșeli pe toate planurile

O nouă moțiune simplă, inițiată de PSD, greșeli pe toate planurile sunt făcute de guvern conform celui mai mare partid din opoziție. Moțiunea simplă, inițiată de PSD, va fi dezbătută și votată mâine în parlament, de această dată la Senat, împotriva ministrului agriculturii.

În cursul săptămâni trecute deputații au dat un vot majoritar pozitiv unui demers similar care l-a vizat pe ministrul finanțelor. Social-democrații anunță că în perioada următoare vor mai urma moțiuni simple la adresa mai multor miniștri liberali și iau în calcul chiar o moțiune de cenzură la adresa guvernului.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, critică faptul că medicii nu şi-au primit bonificațiile promise, pentru riscul de a fi în prima linie pentru combaterea noului coronavirus și susține că programul IMM Invest este ineficient.

Acuzaţii sunt lansate și spre Ministerul Muncii, care ar fi amânat sau chiar nu ar fi plătit șomajul tehnic, promis angajaților, dar şi pentru situația lucrătorilor sezonieri din străinătate. Într-un bilanț prezentat de ministrul Violeta Alexandru se arată însă că în perioada stării de urgență s-a acordat sprijin pentru șomaj tehnic în cazul la peste un 1.000.100 de angajați și 140.000 de lucrători independenți.

Se are în vedere și prelungirea perioadei de acordare a peste 4.000 de indemnizații de creștere a copiilor.

În cazul muncitorilor sezonieri, ministrul arată că i s-a atras atenția asupra clauzelor obligatorii care trebuie să fie cuprinse în contractele de muncă, având în vedere că mulţi dintre ei au încheiat contracte individual, nu cu agenții specializate. Până la 1 iunie vor fi definitivate măsurile destinate pieței muncii, menite să susțină reluarea completă a activității – mai precizează autoritățile