Actual

O nouă percheziție a procurorilor DNA la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a fost chemat de acasă

nicusor dan

În această dimineață, procurorii DNA au descins la Primăria Capitalei, pentru a verifica și ridica documente din instituția condusă de Nicușor Dan. Deja există un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri. Astăzi este vorba de a doua descindere a procurorilor DNA la PMB de la începutul anului acesta.

O nouă percheziție a procurorilor DNA la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a fost chemat de acasă

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în această dimineață la Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan. Din primele informații, procurorii au verificat un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri, a transmis postul Antena 3. Apoi s-a vorbit despre niște autorizații date unui lanț de restaurante fast-food.

Deocamdată, DNA nu a dat niciun comunicat oficial despre ce este vorba în această nouă acțiune.

Tot pe surse se spune că de acest control ar fi vizate direcțiile Patrimoniu și Achiziții cât și biroul primarului general, Nicușor Dan, care a fost chemat de urgență de acasă.

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a vorbit despre percheziţiile DNA care au loc la Primăria Capitalei:

„Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte. Există la nivelul PMB pe care o girează acest domn, cu complicitatea consilierilor PNL şi USR care îi servesc lui Nicuşor Dan, prin votul din CGMB absolut toate solicitările”, a declarat acesta.

Percheziția de astăzi nu este o acțiune izolată, în luna ianuarie fiind ridicate mai multe documente cu privire la angajările instituției. Nicușor Dan: „A fost vorba despre o cauză privind resursele umane”

Este vorba de a doua descindere a procurorilor DNA la PMB de la începutul anului acesta. Percheziţiile de amploare au vizat o serie de fapte de corupție fiind ridicate mai multe documente care aveau legătură cu alte angajări fictive.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenţa cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se preciza în comunicatul DNA, la prima descindere efectuată în 20 ianuarie.

Primarul Nicușor Dan a confirmat atunci, într-o conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că este vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente.

Ştire în curs de actualizare.