Info Actual

Info Actual > Politică > Obama a anticipat pandemia?! Apelul facut in urma cu 6 ani
Politică

Obama a anticipat pandemia?! Apelul facut in urma cu 6 ani

Obama a anticipat pandemia?! Fostul presedinte al SUA dezvaluia in 2014 cum poate fi anihilata o pandemie. Discursul sau s-a viralizat!

415In timpul discursului sau, care a reprezentat si o pledoarie pentru Senat cu scopul aprobarii unui proiect de lege pentru finantare, fostul presedinte al SUA a tras un semnal de alarma cu privire la importanta existentei unei infrastructuri necesare in intreaga lume, in cazul in care un nou tip de gripa ar putea sa apara vreodata. La vremea respectiva, exista riscul unei noi raspandirii a virusului Ebola, scrie GSP.

Obama a anticipat pandemia?! “Este necesar să avem parteneriate cu alte țări”

„Finanțarea pe care o solicităm este necesară pentru a ne consolida capacitatea și de a putea răspunde la eventualele cazuri viitoare de Ebola. Este necesar să avem parteneriate cu alte țări pentru a preveni și a face față focarelor și amenințărilor viitoare, înainte de a deveni centre epidemice.

Am avut noroc cu H1N1 (n.r. gripa din perioada aprilie 2009 – august 2010) că nu s-a dovedit a fi foarte mortală. Nu putem spune că avem noroc cu Ebola, deoarece, în mod evident, are un efect devastator în Africa de Vest, deși nu este transmisă prin aer.

Vom avem o boală transmisibilă prin aer, care este mortală

Probabil că va veni un moment în care vom avem o boală transmisibilă prin aer, care este mortală. Și pentru a ne descurca în mod eficient cu acest lucru, trebuie să punem la punct o infrastructură, nu doar în această țară, ci la nivel global, care să ne permită o izolare rapidă.

Este de știut că în continuare vom continua să avem astfel de probleme

Este o investiție inteligentă pe care trebuie să o facem. Nu este doar o asigurare; este de știut că în continuare vom continua să avem astfel de probleme – în special într-o lume globalizată, în care te vei muta dintr-o parte a lumii în cealaltă într-o zi. Deci este important acum, dar este important și pentru viitorul nostru, pentru copiii noștri și pentru viitorul nepoților noștri”, spunea fostul presedinte al SUA.