International Lifestyle

Oficialii de la Casa Albă anunță că președintele are Covid și clarifică situația după ce Biden a afirmat că are cancer

Oficialii de la Casa Albă anunță că președintele are Covid și clarifică situația după ce Biden a afirmat că are cancer
nypost.com

Up Date: Miercuri, 20.07.2022, președintele american Joe Biden a anunțat că are cancer. Azi, Casa Albă a clarificat situația, dar a anunțat și că președintele a ieșit pozitiv la testul Covid.

Joe Biden are „simptome foarte ușoare”, a anunțat secretarul de presă de la Casa Albă Karine Jean-Pierre, într-un comunicat, potrivit CNBC. Președintele este complet vaccinat.

În ce context a făcut președintele american afirmația că are cancer

Liderul de la Washington a făcut această dezvăluire în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Massachusetts, pentru a vorbi despre „criza climatică” legată de utilizarea combustibililor fosili, care emană gaze cu efect de seră în atmosferă.

Joe Biden a făcut această remarcă, referitoare la cancer, (care a părut inițial a fi un anunț uimitor privind starea lui de sănătate) în timpul unui discurs despre încălzirea globală, în care a descris efectele pe care le au asupra sănătații emisiile de la rafinăriile de petrol din apropierea casei sale din copilărie din Claymont.

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea, eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a spus Biden în timpul unui discurs pe tema încălzirii globale.

Care este, de fapt, adevărul potrivit oficialilor lui Biden

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a precizat că lui Biden i s-au îndepărtat „cancerele de piele fără melanom” înainte de a-și prelua funcția, potrivit nypost.com.

Ca urmare a afirmației făcute, biroul de presă de la Casa Albă a trebuit să clarifice rapid că, de fapt, Biden se referea la tratamentul pentru cancerul de piele pe care l-a avut cu un an înainte de a prelua mandatul de președinte.

În noiembrie 2021, medicul său a făcut un raport complet care confirmă acest lucru și indică posibilele cauze pentru care Biden are nevoie de tratament. La vârsta de 79 de ani, președintele Joe Biden a suferit o problemă care, din păcate, este foarte comună în lume din cauza expunerii prelungite la soare.

Dr. Kevin O’Connor a scris următorul raport: „Este bine stabilit că președintele Biden a petrecut mult timp la soare în tinerețe. El a suferit mai multe cancere de piele localizate, non-melanomic, îndepărtate cu o intervenție chirurgicală Mohs înainte să preia mandatul de președinție. Aceste leziuni au fost excizate complet. Nu există zone suspecte de cancer de piele în acest moment.”

Concluzionând, medicul personal al liderului de la Casa Albă a declarat faptul că „președintele Joe Biden este sănătos și rămâne apt să execute cu succes îndatoririle președinției”.

La afirmația lui Biden s-au făcut și unele glume

Între timp, autorul anarhist Michael Malice  a glumit pe această temă, spunând: „Nu vă faceți griji că Joe Biden are cancer, este căsătorit cu un medic” – referindu-se la faptul că prima doamnă Jill Biden folosește titlul de onoare „Dr.” (Prima Doamnă a SUA are doctoratul în educație din 2007).

Nu este, totuși,  clar de ce Biden a ales să folosească timpul prezent pentru a descrie experiența sa cu cancerul, dar pentru numeroasele sale gafe în public, președintele american devine din ce în ce mai faimos.

Care este următoarea destinație a lui Biden din turneul său

Cu aeronava prezidențială Air Force One,programată să aterizeze la Warwick, Rhode Island, Biden se va alătura apoi unei coloane de mașini alimentate în mare parte cu benzină pentru a parcurge 25 de mile până la centrala electrică Brayton Point, o centrală pe bază de cărbune care a fost cândva arsă pe cărbune și care este în curs de renovare pentru a susține energia generată de eoliene offshore,  în Somerset, Mass, potrivit sursei citate.