Diverse

Olandezul mort la Timișoara. Camerista hotelului este prima persoană care l-a găsit și spune ce a văzut

Olandezul mort la Timișoara. Camerista hotelului este prima persoană care l-a găsit și spune ce a văzut

Încă un cetățean străin mort într-un hotel din România. De data aceasta este vorba de un olandez și care nu este militar ca francezul găsit în hotelul Pullman din București. Și în acest caz principalul martor este camerista.

Olandezul mort la Timișoara. Camerista hotelului este prima persoană care l-a găsit

Știrea a făcut vâlvâ în această dimineață când un cetățean olandez a fost găsit mort în camera unui hotel din Timişoara.

Poliția a transmis și un comunicat succint despre caz.

Astăzi, 12 noiembrie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că într-o cameră a unui hotel, situat pe strada Mehadia din municipiul Timișoara, a fost găsită o persoană în stare de inconștiență.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în camera de hotel fiind găsit, din nefericire, trupul neînsuflețit al unui bărbat, în vârstă de 40 de ani. La fața locului a fost prezent și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, potrivit IPJ Timiș.

De ce a sunat camerista la 112

Informații despre acest nefericit caz au venit de la surse din hotelul unde se cazase olandezul. Bărbatul avea 40 de ani și, după cum spusese personalului de la recepție, venise în Timișoara pentru un tratament stomatologic. Deocamdată nu s-a aflat la ce cabinet din oraș începuse ședințele. Era cazat la hotel de patru zile, iar de două zile se presupune că a decedat în camera unde a fost găsit.

De ce se crede că olandezul era mort de două zile reiese din mărturia cameristei care l-a găsit fără viață în pat. Femeia a povestit că a intrat prima dată să îi curețe camera, în urmă cu două zile. L-a văzut întins în pat și a crezut că doarme, așa că a ieșit. Sâmbătă dimineață a mers din nou la cameră ca să facă ordine și curățenie. A intrat și a observat că bărbatul era în aceeași poziție în pat, la fel cum îl văzuse și prima oară. Atunci a sunat la 112 și și-a anunțat superiorii.

Medicii care au sosit la fața locului și-au dat seama că cetățeanul olandez era decedat de câteva zile. Deocamdată, nu se știe ce fel de pastile au descoperit criminaliștii lângă bărbat, dacă erau un tratament dat de stomatolog sau altceva. Nu se știe nici din ce cauză a decedat individul și sunt luate în calcul mai multe variante.

Femeia a spus polițiștilor că ușa de la cameră nu era forțată. În apropierea bărbatului, pe pat și noptieră erau mai multe medicamente. În rest nicio urmă de deranj, care să sugereze că acolo ar mai fi fost încă o persoană sau mai multe.

Răspunsurile stau acum la medicii legiști

Medicul legist, sosit la fața locului, nu a identificat nicio urmă de violență pe corpul bărbatului și a confirmat că decesul s-a produs cu circa 48 de ore înainte de găsirea cadavrului.

Deocamdată nu se știe cauza morții, deoarece în weekend la IML nu se fac necropsii.Mediul legist va interveni luni și raportul lui va fi înmânat procurorului care a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Se va aștepta circa 2-3 săptămâni însă rezultatul analizelor toxicologice care vor releva cu precizie ce substanțe a ingerat olandezul, dacă ele ar fi putut să-I provoace moartea. Totodată se va căuta să se afle dacă stomatologul i-a prescris acele medicamente sau bărbatul a venit cu ele în România.

Ambasada olandeză a fost anunțată despre caz, pentru a fi informată familia bărbatului și a repatria trupul neînsuflețit după ce procurorul de caz își va da acordul, considerând că are toate elementele necesare anchetei.