Diverse

Tragedie în București. Un militar din cadrul Forțelor Armate Franceze a fost găsit înjunghiat mortal într-un hotel

Tragedie în București. Un militar din cadrul Forțelor Armate Franceze a fost găsit înjunghiat mortal într-un hotel

Potrivit primelor informații, militarul francez a fost înjunghiat cu o foarfecă. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în camera unde era cazat.

Conform surselor TVR INFO, militarul era cazat la hotel din data de 3 noiembrie, alături de alți colegi. Aceștia urmau să stea până pe 3 ianuarie, aceasta fiind perioada în care erau rezervate camerele. Nimeni nu știe cum s-a ajuns în această situație, mai ales că la ușa de acces în camera de hotel nu au fost găsite urme de forțare.

Batalionul francez care se află în România este considerat vârful de lance al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO

De când Rusia a invadat Ucraina, Franța, care conduce Grupul de Luptă al NATO de la noi din țară a trimis mulți soldați în România.  Batalionul francez din România este considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF) și formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

Dar forțele principale ale CDBG se află în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde, alături de armata română se ocupă de misiuni și activități de instrucție.

Militarii francezi s-au plâns că le e foame

Din nefericire, la Cincu situația nu e tocmai bună pentru militarii francezi. Cei peste 700 de soldați au parte de mâncare care nu le ajunge, spațiile de locuit sunt parțial salubre, iar căldura aproape că lipsește. Aceștia se tem că odată cu venirea iernii situația se va agrava și mai mult, susține Mediapart.

Soldații spun că masa înseamnă adesea supă și roșii la cină, o omletă și pâine veche, ceea ce nu le ajunge miliarilor care stau în frig și fac exerciții fizice grele.  „Ne este foame”, le-au transmis doi soldați familiilor colegilor și rudelor prin mesaje. Aceștia așteaptă cu sufletul la gură să primească pachete de la familie, fiind singura soluție prin care reușesc să suplimenteze rația alimentară militară.

La polul opus se află militarii americani care desfășoară misiunea NATO în România, cărora însăși Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, le-a oferit mâncare.