Lifestyle

Orașul Severodonețk, ocupat total de ruși. Ce spune primarul ucrainean al localității

Orașul Severodonețk, ocupat total de ruși. Ce spune primarul ucrainean al localității

Rusia a mai cucerit un oraș, integral. Înaintează, în planul odios de ocupare agresivă a țării vecine, pas cu pas.

Orașul Severodonețk, ocupat total de ruși. Ce spune primarul ucrainean al localității

Orașul ucrainean Severodonețk a fost ocupat total de ruși. Anunțul l-a făcut însuși primarul localității.

Orașul se află acum sub ocupația deplină a Rusiei. Ei încearcă să-și stabilească propria ordine, din câte știu eu au numit un fel de comandant”, a spus Oleksandr Stryuk.

Separatiștii pro-ruși au anunțat cu câteva zile în urmă că Miliția Republicii Populare Lugansk și armata rusă au intrat în orașul Lisiciansk și se dau lupte grele,  de stradă, chiar lângă Severodonetk.

Cu toate acestea, un oficial american a minimalizat importanța avansurilor rusești în Ucraina și a spus că o retragere ucraineană de la Severodonețk le va permite rușilor să ocupe o poziție defensivă mai bună.

În mutarea forțelor armate ucrainene de la Severodonetk, ceea ce fac ei este  se pună într-o poziție în care se pot apară mai bine”, a mai spus oficialul american.

Prima cucerire regională, o suburbie

Rusia a capturat la 20 iunie a.c., potrivit EVZ, o suburbie cheie a Severodonețk, în timp ce armata Moscovei părea să se îndrepte spre al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, cu o nouă rundă de bombardamente, au declarat oficialii.

Liderul militar regional de la Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat că Moscova a pus mâna pe suburbia Metelkine, situată chiar la est de Severodonețk, în timp ce forțele ruse s-au apropiat de controlul centrului cheie de afaceri din regiunea Donbas, într-o bătălie la care forțele ucrainene i-au rezistat săptămâni întregi.

Din păcate, în prezent nu controlăm oraşul Metelkine din apropierea centrului regional (n.r. Severodoneţk)”, a declarat şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Gaidai.

Forţele ruse şi-au intensificat utilizarea artileriei şi a loviturilor aeriene pentru a viza poziţiile ucrainene din Severodoneţk şi din jurul Severodoneţkului, în timp ce lupta pentru oraşul-cheie continuă să se prelungească, a adăugat Gaidai. Acesta a mai spus că trupele ruse şi-au consolidat poziţiile în zona industrială Severodoneţk şi la periferia oraşului, precum şi în districtele Toşkivka şi Ustînivka.

Vor să înainteze în acea direcţie şi în acest scop au adunat o cantitate mare de echipamente”, a adăugat el. Oficialul a subliniat că, la acea vreme, aveau loc lupte în multe sate din jurul Severodoneţkului şi Lîsîceanskului.

Foto: EVZ/Igor Usatyuk | Dreamstime.com