Info Actual > Politică > Orban, dublu atac – la preşedinte şi premier: „Aşa ceva este penal, să ştiţi!”
Politică

Orban, dublu atac – la preşedinte şi premier: „Aşa ceva este penal, să ştiţi!”

Orban, dublu atac - la preşedinte şi premier: „Aşa ceva este penal, să ştiţi!”

Ludovic Orban a făcut un dublu atac – la președintele României, Klaus Iohannis, și premier. Președintele PNL susține că președintele a făcut plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, pentru că a folosit o sumă importantă de bani pentru susținerea unor primari, înainte de alegerile din 2014, iar actualul premier a făcut același lucru.

Președintele Klaus Iohannis a formulat o plângere penală împotriva lui Dragnea

„Eu vă aduc aminte că președintele Klaus Iohannis a formulat o plângere penală împotriva lui Dragnea pentru faptul că, utilizând bani publici din PNDL 1, a cumpărat înainte de campania de prezidențiale din 2014, în timpul Ordonanței 55, primari de la PNL și promițându-le proiecte i-a trecut la PSD.

Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi!”, susține Orban.

Programul „Anghel Saligny”, căruia i se mai spune și PNDL 3, a declanșat o nouă criză politică în România, soarta coaliției de guvernare fiind incertă, după ce USR PLUS a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care face parte.

Criza politică trebuie soluționat

Ludovic Orban a declarat recent că va continua parteneriatul cu Klaus Iohannis şi după ce va câştiga alegerile pentru preşedinţia PNL la congresul din 25 septembrie.

Politicianul a mai spus că oamenii le reproșează politicienilor de la putere, inclusiv lui Iohannis, că au declanșat această criză politică, în loc să se ocupe de guvernare. El spune că trebuie soluționată criza „în acord cu așteptările cetățenilor” și a adăugat că respinge „orice formulă de înțelegere cu PSD”, conchide președintele PNL, potrivit Digi 24.