Info Actual > Politică > Orban nu mai dă înapoi. Noi dezvăluiri ale uneltiririlor politicianiste
Politică

Orban nu mai dă înapoi. Noi dezvăluiri ale uneltiririlor politicianiste

Orban nu mai dă înapoi. Noi dezvăluiri ale uneltiririlor politicianiste

Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, arată că desemnarea lui Dacian Cioloş de către preşedintele Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de prim-ministru urmăreşte ruperea aproape tuturor punţilor între PNL şi USR.

„Desemnarea lui Dacian Cioloş făcută de preşedinte, chiar dacă are o aparenţă constituţională, de fapt a fost un fel de alba-neagra, un fel de cacealma. Este evident, din toate declaraţiile politice ale formaţiunilor parlamentare, că nu există nicio altă formaţiune parlamentară care să-i dea sprijinul cabinetului condus de Dacian Cioloş, evident, cu excepţia USR PLUS. Este limpede că pentru învestirea unui guvern ai nevoie de 234 de voturi. Nu contează cum voi vota eu sau cum votează câţiva colegi de-ai mei, care m-au sprijinit şi care sunt alături de mine într-un proiect normal şi responsabil faţă de cetăţean, nu va conta votul nostru”, a afirmat Orban.

Acesta a fost întrebat cum vor vota el şi susţinătorii săi, luni, când cel mai probabil premierul desemnat va veni în Parlament cu lista guvernului.

Desemnarea lui Cioloş urmăreşte ruperea punţilor între PNL şi USR

„Această desemnare urmăreşte şi un efect pervers de a rupe aproape toate punţile între PNL şi USR PLUS, iar reacţia PNL a fost exact pe care o aşteptam şi anume de rejectare a oricărei discuţii cu Dacian Cioloş pentru un proiect comun”, a afirmat Orban.

„Responsabili nu numai de provocarea crizei politice, ci şi de adâncirea crizei politice sunt atât Iohannis, cât şi gruparea demolatoare care l-a impus pe Cîţu împotriva oricărei democraţii interne din partid în fruntea partidului. (…) Eu nu pot să înţeleg de ce se cramponează Iohannis de Cîţu, ştiind că aruncă ţara în aer şi prelungeşte artificial criza. Nu pot să înţeleg. (…) Pe drumul pe care au pornit, din PNL până în 2024 nu mai rămâne nimic decât praf. La ora actuală este ca o casă care a luat foc şi în care incendiul se stinge cu linguriţa de apă”, a afirmat Orban.

Liberalul este sigur că se va ajunge la alegeri anticipate dacă Florin Cîţu va fi desemnat din nou premier.

„Categoric se va ajunge la anticipate, (…) pentru că eu nu îmi imaginez cine ar putea să-l voteze pe Florin Cîţu premier din Parlamentul României, pentru că oricine îl votează pe Florin Cîţu ca premier va pierde practic susţinerea alegătorilor care susţin formaţiunea politică respectivă. La ora actuală nimeni nu-l mai vrea pe Florin Cîţu premier”, a adăugat Ludovic Orban.