Actual

Orban: Sunt împotriva traseismului politic!

Prezent într-o emisiune la Digi 24, premierul Ludovic Orban a încercat să justifice traseismul politic din ultimele luni. Întrebat dacă este decizia sa sau a filialelor, acesta a răspuns:

Digi 24: Este decizia filialelor?
Ludovic Orban: În câteva județe a fost această decizie. Din cei care au venit, cei mai mulți au fost în PNL, au fost luați aproape cu japca prin Ordonanța 55, când era la guvernare PSD. Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele, sunt exemple notorii. Ne-au acuzat, de exemplu, la Giurgiu, că au venit niște primari la noi, că la Giurgiu PSD merge cu candidat la primărie fostul președinte al Organizației Municipale PNL. La Roman, PSD-ul ne-a luat fostul primar. Pentru că noi am fost corecți, am respectat legea, fostul primar a fost declarat incompatibil prin hotărâre judecătoarească definitivă.
Digi 24: Și nu l-ați mai susținut la alegerile trecute?
Ludovic Orban: Nu l-am mai susținut, s-a dus frumușel la PSD care a vrut să-l pună candidat. Sigur, că până la urma, instanța i-a respins candidatura. Dar pentru PSD a fost bun, incompatibil fiind. Avem foarte multe situații de astfel de traseism, inclusiv… Nimeni nu e înger. La Iași, de exemplu, unde ne acuză unii că a venit Chirică la noi, Chirică care s-a despărțit de PSD în 2017, după Ordonanța 13, luând poziție publică împotriva Ordonanței 13 și împotriva lui Dragnea. Dar nu se uită că președintele, candidatul la președinția Consiliului Județean al acelei formațiuni politice este traseist venit din PNL, care a plecat din PNL, că nu a fost el candidat desemnat de primar și el candidat la președinția…
Digi 24: Deci, spuneți, domnule Orban, câte date se justifică?
Ludovic Orban: Sau la Alba Iulia, de exemplu, candidatul aceleiași formațiuni politice este plecat de la PNL, după ce a fost viceprimar PNL. Dacă vreți, vă dau zeci de exemple, în fiecare județ despre traseimul politic. Nu e bun. Eu sunt categoric împotriva acestui traseism politic, pentru că un om care vine orecum dintr-o anumită doză de oportunism, sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că țin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani și că să aibă o relație mai bună cu zona guvernamentală, accesul la fonduri guvernamentale. Eu le-am transmis la toți următorul mesaj: nu există subiectivism în alocarea de fonduri. Trebuie să-și pregătească proiecte pe fonduri europene. De exemplu, am lansat apeluri de proioecte pentru înfiinţarea de distribuții de gaz natural. Să nu-și imagineze cineva că noi o să facem evaluarea pe alte criterii decât criteriile pe care le-am prezentat în apelul de proiecte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *