Showbiz

Oscar 2023. Ce film a obținut 11 nominalizări pentru premiul cel mare. Noul Avatar, printre propuneri

Oscar 2023. Ce film a obținut 11 nominalizări pentru premiul cel mare. Noul Avatar, printre propuneri
retetesivedete

Trei superproducții au intrat în cursa pentru cel mai bun film, opt filme au primit cel puțin cinci nominalizări, iar cei care au fost nominalizați pentru prima dată au ocupat 16 din cele 20 de locuri pentru actori.

Oscar 2023. Ce film a obținut 11 nominalizări pentru premiul cel mare. Noul Avatar, printre propuneri

Filmul ”Everything Everywhere All at Once” a avut cele mai multe nominalizări, mai exact 11, inclusiv pentru cel mai bun film, actriță (Michelle Yeoh), actriță în rol secundar (Stephanie Hsu), actor în rol secundar (Ke Huy Quan) și regizor (Daniel Kwan și Daniel Scheinert). „The Banshees of Inisherin”, o comedie neagră despre o prietenie fragilizată, și filmul în limba germană „All Quiet on the Western Front” au avut fiecare câte nouă; acestea au fost recunoscute și pentru cea mai bună imagine.

Secvențele de mare succes ”Top Gun: Maverick” și ”Avatar: Drumul apei”, cu vânzări combinate de bilete în valoare de 3,5 miliarde de dolari la nivel mondial, au fost incluse la categoria cea mai bună imagine. O dramă ultrasofisticată (”Tár”), o piesă memorialistică a lui Steven Spielberg (”The Fabelmans”), o dramă despre agresiuni sexuale plasată într-o comunitate religioasă izolată (”Women Talking”) și o satiră a bogaților de la un cineast suedez (”Triangle of Sadness”) au completat categoria.

Academia de film americană (AMPAS) este cea care acordă, anual, celebrele Premii Oscar, se arată într-un material media de unde putem afla cum a decurs ceremonia de anul trecut, după o absență justificată de pandemie.

Stephanie Hsu, stânga, Michelle Yeoh și Ke Huy Quan din ”Everything Everywhere All at Once”. Toți au fost nominalizați marți. Foto: New York Times

Academia de Arte și Științe Cinematografice, care are aproximativ 10.000 de membri, a depus eforturi pentru a-și diversifica gama de producții nominalizate în funcție de sex, rasă și naționalitate. Includerea mai multor superproducții ar putea semnala că membrii cu drept de vot ai au decis în cele din urmă să ajute spectacolul Oscarurilor prin lărgirea deschiderii pentru cel mai bun film, scrie New York Times în ediția de miercuri, 25 ianuarie 2023.

ABC va transmite cea de-a 95-a ceremonie în direct la data de 12 martie 2023.