Actual International

Pachet suspect și o „explozie controlată” la Londra, aproape de celebra reședință Downing Street Nr 10

Pachet suspect și o „explozie controlată” la Londra, aproape de celebra reședință Downing Street Nr 10
foto: express.uk

Poliția din Londra a închis Parliament Street din Westminster pentru a investiga un „pachet suspect”.

Downing Street Numărul 10, celebra reședință a premierului britanic, a fost zonă închisă, în timp ce poliția înarmată a împânzit o stradă din Westminster pentru a efectua o „explozie controlată”.

Poliția a fost chemată ieri, cu puțin timp înainte de prânz, moment în care a fost stabilit un cordon, închizând Parliament Street.

Londonezilor li s-a spus să evite zona în timp ce ancheta este în curs de desfășurare.

Poliția metropolitană a precizat într-o declarație că au fost chemați „ofițeri specialiști” pentru a evalua situația.

Declarația emisă dădea următoarele informații: „Poliția a fost chemată marți, 18 octombrie, la ora 11.42, la sesizările privind un pachet suspect în Whitehall.”

„Ofițerii sunt prezenți și un cordon este în vigoare ca măsură de precauție. Obiectul va fi evaluat de ofițeri specializați. Vă rugăm să evitați zona”.

Downing Street și Whitehall împreună cu Parliament Street au fost evacuate în urma raportărilor.

Un bărbat a declarat că a fost evacuat în timp ce lua masa la pub-ul Red Lion de pe Parliament Street. El a scris într-o postare pe Twitter: „Whitehall și Downing Street au fost evacuate din cauza unui pachet suspect.” „Am fost dat afară din Red Lion chiar înainte de sosirea sandvișului meu cu bucățele de pește”.

Imediat după ora 12.12, Ben Bloch, de la Jewish Chronicle, a raportat o „explozie masivă” în zonă, despre care i s-a spus că a fost „o explozie controlată a unui pachet suspect”.

La scurt timp după aceasta, Poliția Metropolitană a comentat: „Ofițerii specializați au evaluat obiectul din Whitehall, iar acesta a fost declarat ca fiind nesuspect. Cordonul a fost ridicat. Vă mulțumim pentru răbdarea dumneavoastră”.