Actual

Panică în Europa! Se înăspresc restricțiile în fața celui de-al doilea val al pandemiei

Panică în Europa! Se înăspresc restricțiile în fața celui de-al doilea val al pandemiei

Panică în Europa! Îngrijorarea crește pe măsură ce curba coronavirusuui urcă din nou în țările europene. EURONEWS, arată într-un articol din 30 august 2020 că Franța, care a înregistrat 7.379 de noi infectări în ultimele 24 de ore, întărește restricțiile. Acest record reprezintă cel mai mare număr de infectări zilnice pentru țară în timpul pandemiei. Astfel, Parisul se alătură utilizării obligatorii a măștilor în zonele cele mai aglomerate, începând de vineri, măsură pe care orașe precum Marsilia sau Lyon au impus-o deja. „Dinamica progresiei epidemiei este exponențială”, au avertizat autoritățile sanitare franceze. De asemenea, au informat într-un comunicat de presă că numărul deceselor cauzate de epidemia de Covid este de 30.596. În acest moment, țara nu are în vedere impunerea unor măsuri mai stricte, iar președintele Emmanuel Macron a avertizat cu privire la efectul devastator al unei noi închideri a frontierelor în Europa.

În România, pe de altă parte, sectorul ospitalității se pregătește să redeschidă barurile și restaurantele începând cu luna septembrie. În momentul de față pot funcționa doar dacă au o terasă în aer liber.

Alte țări aplică cele mai stricte măsuri

Toate acestea se întâmplă pe fondul întoarcerii în sălile de curs. Un început de an școlar pus la îndoială în multe țări. Kosovo, de exemplu, a decis să amâne cursurile cu 15 zile, timp în care școlile să se pregătească pentru sosirea elevilor.

Pentru a încerca să oprească numărul infectărilor, atât Ucraina, cât și Ungaria au decretat închiderea frontierelor pentru nerezidenți. O măsură care va fi în vigoare în luna septembrie.

„De la 1 septembrie, cetățenii străini nu vor putea intra în țară”, cu câteva excepții, a declarat pentru presa din Budapesta ministrul de Interne Gergely Gulyás. La întoarcerea în țară, cetățenii ungari vor fi obligați să prezinte două teste negative de coronavirus cu o valabilitate de 48 de ore sau să intre în carantină două săptămâni. Ministrul a adăugat că măsura nu înseamnă „restricții de circulație în țară”.