Actual Social

Panică în Germania. Localnicii din Feldmark vor să scape de vecinii români, de gunoaiele, gândacii și șobolanii lor

Panică în Germania. Localnicii din Feldmark vor să scape de vecinii români, de gunoaiele, gândacii și șobolanii lor
ziarulromanesc.de

Clădirile rezidențiale locuite de români creează neliniște cetățenilor germani din pricina zgomotului, mizeriei și cerșitului. Locuitorii susțin că nu există niciun sprijin real pentru rezolvarea problemei

Localnicii cartierului Feldmark, situat în Gelsenkirchen, Renania de Nord-Westfalia, Germania, se plâng de mizeria, gunoaiele, șobolanii și zgomotul din ultima vreme, probleme cauzate de noii locuitori români, din două clădiri rezidențiale.

Tarek Kaya, unul dintre locuitorii germani din acest cartier, a fost întotdeauna fericit de împrejurimile și condițiile din Feldmark, aproape de casa lui aflându-se o rezervație naturală. Diversitatea culturală a germanilor și a persoanelor de origine turcă, poloneză și libaneză a funcționat fără probleme, lucru care s-a schimbat odată cu mutarea noilor vecini.

Familiile de români care se stabilesc acolo au mașini scumpe, în ciuda condițiilor de trai

Vecinii susțin că românii dețin mașini foarte scumpe, în general BMW. Betül Arslan, o femeie de origine turcă, susține că nu și-ar permite o astfel de mașină, cu toate că merge zilnic la muncă. Chiar și așa, condițiile actuale din acele locuințe rezidențiale sunt precare. Proprietarul susține că locul a ajuns să fie în paragină și sigur și-a mai pierdut din valoare, fapt care îi face pe mulți oameni ai clasei de jos să se mute acolo.

Din cauza gunoiului acumulat pe stradă și în curte, mulți locuitori au ajuns să facă plângere la poliție pentru remedierea situației. „Acum intră și gândacii în apartamentul meu prin ventilație”, spune un vecin.

Plângerile la poliție nu au rezolvat nimic

Conform purtătorului de cuvânt Matthias Büscher, aceste case sunt permanent vizitate de autorități, însă comunicarea cu aceste persoane este dificilă din pricina barierelor lingvistice.

Ca răspuns al deciziei vecinilor de a chema poliția, aceștia au găsit pe peretele casei lor desenate mai multe svastici, care, susțin vecinii, cu siguranță le-au făcut românii. Locuitorii, disperați, susțin că nu există niciun sprijin real din partea autorităților, cu toate că aceștia au suficiente dovezi și motive pentru a se plânge. Din păcate, legea nu oferă aproape deloc oportunități de a lua măsuri împotriva vecinilor români.