International

Panică printre pasagerii unui zbor din aeroportul Ben Gurion. Al doilea incident recent pe cel mai mare aeroport din Israel 

ben gurion

Incidentul recent a început în momentul în care pasagerii unui zbor au primit fotografii cu catastrofe aviatice, ceea ce a provocat o adevărat panică. Piloții au fost nevoiți să întoarcă avionul din drum, și să contacteze de urgență reprezentanții securității din aeroport. Aeroporturile israeliene sunt considerate cele mai sigure din lume, pasagerii fiind supuși unor verificări amănunțite.

Panică printre pasagerii unui zbor din aeroportul Ben Gurion. Al doilea incident recent pe cel mai mare aeroport din Israel

Aeronava se deplasa către Turcia, dar s-a întors din drum înainte de decolare. Mai mulți pasageri au primit pe telefoane fotografii care arătau avioane prăbușindu-se, moment în care căpitanul avionului a decis să întoarcă aeronava și a raportat incidentul la departamentul de securitate al aeroportului. Pasagerii și bagajele lor sunt reexaminate pentru a se asigura că nu există niciun pericol, scrie Jerusalem Post.

Securitatea începe în Centrul de operațiuni de securitate a aeroportului, situat în apropierea aeroportului. Sala mică, cu personal care lucrează non-stop, monitorizează fiecare zbor din spațiul aerian israelian, inclusiv zborurile de tranzit și aeronavele din apropiere.

Fiecare zbor, fiecare pasager și fiecare membru al echipajului de zbor sunt verificați cu mult înainte de a ajunge în spațiul aerian israelian.

Niciun zbor care părăsește aeroportul nu a fost deturnat vreodată și nu a mai avut loc nici un atac terorist pe aeroport din 1972, când trei membri ai Armatei Roșii Japoneze au ucis 26 de persoane și au rănit alte zeci, într-un atac armat.

Pe 30 aprilie, o familie de americani a vrut să pună în bagaj un obuz de artilerie neexplodat, în aeroportul Ben Gurion

Aeroportul Ben Gurion din Israel, cel mai mare din țară, a fost cuprins de panică după ce o familie de americani s-a prezentat la controlul de securitate, moment în care au scos din rucsac un obuz și au întrebat un agent de securitate dacă îl pot pune în bagaj.

Agentul a ordonat imediat eliberarea zonei, însă un alt pasager a auzit greșit ordinul și a început să strige „atac terorist”, declanșând panică în rândul celorlalți pasageri.

Americanii au primit permisiunea să se îmbarce la bordul unui avion după ce au fost interogați de forțele de securitate și apoi eliberați.