Actual

Papa Francisc este din nou bolnav! Suveranul a fost nevoit să își anuleze programul din cauza stării de sănătate

Papa Francisc, sursa foto GdS
sursa foto GdS

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost nevoit să își elibereze programul vineri dimineață din cauza febrei. Agenda Papei nu fusese dezvăluită vineri dimineață, deși este un obicei. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat: „Din cauza unei stări febrile, Papa Francisc nu a primit audiență în această dimineață”.

Bruno nu a aprofundat alte detalii. Francisc s-a îmbolnăvit la începutul anului, fiind internat la spitalul din Roma la sfârșitul lunii martie pentru bronșită. El și-a revenit rapid și a apărut în public la scurt timp după aceea. De asemenea, papa a întreprins o călătorie de trei zile în Ungaria la sfârșitul lunii aprilie.

Evenimentele programate de papă nu au fost anulate și urmează să apară la o slujbă de marcare a Pentacostului, duminică, în Piața Sfântul Petru.

Dacă va ține audiențe private sâmbătă rămâne neclar.

Luna martie, cea mai gra

Francisc, care a marcat în martie cea de-a 10-a aniversare a pontificatului său, a suferit o serie de afecțiuni în ultimii ani, inclusiv dureri severe la genunchi, ceea ce înseamnă că folosește un baston și adesea un scaun cu rotile în aparițiile sale publice. Dificultățile sale de mobilitate i-au limitat participarea la unele evenimente și, așa cum s-a întâmplat anul trecut, un cardinal de rang înalt a celebrat duminică slujba propriu-zisă.

La finalul ceremoniei, papa a fost condus încet în jurul pieței timp de aproximativ 10 minute. El le-a făcut cu mâna și le-a zâmbit binevoitorilor și a părut bine dispus, scrie Reuters.

„Suntem foarte bucuroși să îl vedem și, având în vedere ce s-a întâmplat în ultimele zile, credem că arată destul de bine”, a declarat Antonio Donatelli, un turist din sudul Italiei.

Duminica Floriilor marchează ziua în care, potrivit Bibliei, Iisus a intrat în Ierusalim în uralele mulțimilor, cu o săptămână înainte ca creștinii să creadă că a înviat din morți după execuția sa pe cruce. Cu toate acestea, papa, șeful celor aproape 1,4 miliarde de romano-catolici din lume, a prezentat slujba din Duminica Paștelui, cea mai importantă zi din calendarul liturgic creștin, unde se așteaptă să citească mesajul său „Urbi et Orbi” (către oraș și lume).