Actual Social

Parcarea mașinilor pe cel mai tranzitat bulevard din Capitală, interzisă! Mașinile trebuie mutate până la ora 10

Parcarea mașinilor pe cel mai tranzitat bulevard din Capitală, interzisă! Mașinile trebuie mutate până la ora 10

Posesorii de autoturisme care parchează pe Bd. Iuliu Maniu riscă amenzi dacă nu-și mută mașinile înainte de ora 10.00 din această zonă aglomerată.

Începând din data de 26 octombrie, aici se va interzice parcarea în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00-14.00. Măsura a intrat a fost luată de Primăria Sectorului 6 pentru a putea curăța șoseaua.

Zilnic, mai bine de 1.000 de mașini sunt parcate pe bulevardul care și-așa este foarte aglomerat pe ambele sensuri din cauza faptului că aici ajunge tot traficul de pe Autostrada București-Pitești.

Pentru a putea curăța șoseaua, primarul sectorului 6 a dat ordin să se interzică parcarea în ziua de miercuri.

Cei care nu îşi vor muta autoturismele până la ora 10 dimineaţa vor fi amendaţi. Astfel, parcarea pe Bd. Iuliu Maniu va fi interzisă în fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 şi 14.00. Dacă acest proiect pilot va avea succes, autoritățile din sectorul 6 se gândesc să extindă măsura și pe alte bulevarde și străzi principale, apoi pe străzile secundare.

„Așa că avem un nou regulament”

„Cum să faci curat, cum să speli străzile, cum să iei praful, frunzele, noroiul adunate la bordură și transformate într-un strat toxic dacă mașinile sunt permanent parcate acolo? Nu ai cum. Nu poți sălta fiecare mașină în parte și să speli pe sub ea. Așa că avem un nou regulament, cu un orar de spălare care va fi respectat și de salubrist, dar și de către șoferi!”, spune Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Conform edilului, numărul mare de mașini parcate în permanență, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operațiunile de curățenie. „Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune și sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat)”, a precizat Ciucu.