Actual International

Patriarhul Kirill al Rusiei, marele absent de la discursul lui Putin. L-a iertat Dumnezeu

Patriarhul Kirill al Rusiei, marele absent de la discursul lui Putin. L-a iertat Dumnezeu
Infoactual

Nici Kirill, patriarhul rușilor, nu a scăpat. Agresivitatea din ultima perioadă, care a atins cote maxime când a acceptat mobilizarea tinerilor copii ruși, trimiși la moarte pentru țara lor, probabil și-a spus cuvântul. Din punctul de vedere al credinței se spune că fără voia lui Dumnezeu din capul nostru nici un fir de păr nu cade.

Patriarhul Kirill al Rusiei are covid și a fost izolat. Video

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, în vârstă de 75 de ani, are Covid și se va autoizola, a anunțat vineri biserica sa într-un comunicat.

„Toate întâlnirile și călătoriile planificate în următoarele zile ale Sanctității Sale Patriarhul Kirill sunt anulate”, a precizat aceasta, adăugând că are nevoie de „odihnă la pat și izolare”.

Patriarhul a fost absent de la o mare ceremonie organizată de Kremlin în cursul zilei de vineri, în care președintele Putin a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene ocupate.

Lider al Bisericii Ortodoxe Ruse din 2009, patriarhul Kirill este un susținător fervent al politicilor președintelui Vladimir Putin.

După ce Putin a anunțat o mobilizare săptămâna trecută, declanșând proteste și un exod de oameni, patriarhul a sugerat că soldații ruși care mor în Ucraina vor fi „spălați de păcate”, îi va ierta Dumnezeu, și vor merge în Rai.

„Dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a îndeplini un jurământ, rămâne fidel chemării sale și moare în timpul serviciului militar, atunci el comite, fără îndoială, un act de sacrificiu echivalent”, a spus el la o predică duminica trecută.

„Credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care le-a comis o persoană”.

Domnia sa n-a murit, dar Covidul care l-a pus la pat la 75 de ani poate fi o încercare grea, un semn de iertăciune de la Dumnezeu, așa cum însuși Patriarhul le spunea rușilor.

Mesaj halucinant

Mesajul Patriarhului Kiril pentru bărbații din Rusia, chemați de către Vladimir Putin la război. După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor, Patriarhul Kiril a declarat:

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară! Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viață veșnică!”, a transmis Kiril.

Amintim că Marea Britanie și Canada au impus sancțiuni Patriarhului Kirill pentru susținerea sa a ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” în Ucraina.