International

Șocant. Ce amenințări transmite patriarhul rus bogătașilor care refuză să își împartă averea

Șocant. Ce amenințări transmite patriarhul rus bogătașilor care refuză să își împartă averea
Foto: Patriarhul Kiril/ Radio Chișinău

Granița dintre bine și rău este din ce în ce mai firavă, astăzi. Dacă s-a ajuns ca și un reprezentant al bisericii să transmită amenințări, este trist și înfiorător în același timp. Despre declarațiile ferme, cu accent apăsat, al patriarhului Kirill, vom vorbi astăzi, în cele ce urmează, la Infoactual.

Ce amenințări transmite patriarhul rus bogătașilor care refuză să își împartă averea

În ultima zi de weekend, atunci când toți oamenii trebuie să se roage, pentru tot binele din lume, patriarhul Kirill a ținut și el obișnuita slujbă de duminică. Ce s-a întâmplat la finalul acesteia este șocant și mai mult decât atât, halucinant. Discursul a fost filmat și distribuit pe rețeaua rusă de Instagram.

Patriarhul Kirill le-a recomandat oamenilor bogați să ofere valorile materiale, pentru ca „să se mântuiască și să devină perfecți”. Să doneze din banii lor celor aflați la nevoie. În caz că refuză, le-a dat de înțeles, direct și fără menajamente, că îi așteaptă iadul.

Dacă dintr-o mulțime de bani o persoană nu poate ajuta pe alta, acesta este drumul către iad”.

Dă Doamne ca oamenii noștri bogați, născuți într-o țară ortodoxă, dintre care mulți sunt cumva legați de biserică, să-și amintească mereu că justificarea bogăției aici pe pământ se dovedește a fi aceea că oamenii nu te mai invidiază, oamenii nu te mai văd dușman, dar „în secolul următor” această bogăție se poate transforma în bine, dacă servește binelui altor oameni de aici.”

Locul unde a ținut slujba de duminică patriarhul Kirill. Foto: wikipedia

Patriarhul Kirill al Rusiei este un personaj controversat din apropierea lui Vladimir Putin. De-a lungul vremii, el s-a remarcat prin afirmațiile  controversate, trase la indigo după mesajele propagandistice ale Kremlinului. Kiril este un susținător al actualului regim de la Kremlin, condus de Vladimir Putin, iar acest lucru se vede în luările sale de poziție. Un amplu material pe această temă – click aici.

Patriarhul Kiril al Rusiei. Foto: captura Telegram

Mesajul șefului Bisericii Ortodoxe Ruse a fost transmis după predica de după liturghia de duminică din Moscova, care a avut loc la Catedrala Hristos Mântuitorul, potrivit agenției ruse Tass.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, cap al Bisericii Ortodoxe Ruse, cu numele laic de Vladimir Gundiaev, este actualmente sancționat în Europa și Canada, alături de alți oligarhi ruși.

Foto: Radio Chișinău