Social

Patru mascați și un fost șef de Poliție, judecați pentru tentativă de omor și tortură

Patru mascați și un fost șef de Poliție, judecați pentru tentativă de omor și tortură

Şase polițiști din Gorj au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Între cei șase se află patru mascați, precum și fostul șef al Poliției Novaci.

Cei 6 ar fi fost implicați în lovirea unui bărbat din orașul Novaci, județul Gorj, Oltenia, România. Bărbatul în cauză nu a oprit la semnalul polițiștilor și a acroșat cu vehiculul un om al legii.

Ulterior, bărbatul a fost prins și bătut chiar în duba mascaților, dar și la sediul Poliției Novaci.

Victima a ajuns la spital în stare gravă, după ce fusese, anterior, arestată preventiv. După eforturi susținute, medicii au reușit să îl salveze pe bărbatul bătut.

După incident, cei patru mascați au ajuns în arestul IPJ Gorj, iar alți doi polițiști au fost puși sub control judiciar. Ei sunt acuzați astăzi de tentativă de omor și de tortură.

Masca nu oferă dreptul de a face propria lege

Șoferul de 41 de ani a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost bătut de patru mascați. Aceștia au fost arestați pentru tentativă de omor, dar decizia nu este, încă, definitivă, scrie gds.ro.

Deși nu s-au confruntat cu o opoziție a victimei, atât în autospeciala aparținând MAI, cât și în incinta Poliției Orașului Novaci, suspecții au exercitat acte de violență asupra acesteia, în timp ce se afla încătușată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu

pumnii, genunchii, picioarele încălțate cu ghete tip bocanc și baston tip tomfă atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât și la nivelul brațelor și spatelui, provocându-i multiple fracturi și rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei.

Se mai reține de procuror că în exercitarea actelor de violență, suspecții au urmărit să producă persoanei vătămate D. C. suferințe fizice de o mare intensitate, în scopul obținerii de informații de la aceasta”, potrivit unui comunicat de presă, transmis, la finele lunii mai, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, potrivit evz.

Incidentul a ajuns şi în atenţia ministrului de Interne care a trimis Corpul de Control al MAI să facă verificări la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj.

Foto: evz