Actual Diverse

Copila de 14 ani răpită de mascați, în miez de noapte, a fost găsită de poliție. Luată din Sibiu, găsită în alt oraș

Copila de 14 ani răpită de mascați, în miez de noapte, a fost găsită de poliție. Luată din Sibiu, găsită în alt oraș
Infoactual/arhiva

Totul este bine când se termină cu bine. Dar nu știu de ce dar acest caz sună a telenovelă românească. Polițiștii anunță dispariția fetei, o încadrează la capitolul ”alertă, răpire copil”, cer ajutorul populației și la final, tot ei anunță că au găsit-o, doar că fără prea multe explicații, cel puțin deocamdată. Despre ceea ce se știe și cel mai important, unde anume a fost găsită, în cele ce urmează.

Copila de 14 ani răpită de mascați din propria casă în miez de noapte a fost găsită de polițiști. Luată din Sibiu, găsită în alt oraș

Povestea pe scurt. O adolescentă de 14 ani din Tălmaciu, judeţul Sibiu, a fost răpită de acasă în noapte de luni, 9 ianuarie 2023, de patru bărbaţi mascaţi.

Polițiștii sibieni au anunțat că, având sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brașov, au găsit minora căutată într-un imobil de pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov. 

Minora a fost condusă la sediul I.P.J. Sibiu pentru audieri, în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor dispariției sale. Cercetările pe cazul dat continuă.

Singurul fapt care este cert, relatat de media: Polițiștii au depistat în trafic mașina suspecților, i-au încătușat imediat și i-au dus la secție. Bărbații nu numai că nu au vrut să spună unde este fata răpită, dar nici măcar nu au recunoscut fapta.

Mergând pe firul faptelor, oamenii legii au ajuns în locul unde se afla fata răpită. Apoi, au luat-o cu ei la secție. Mai mult, nu ni s-a spus, cel puțin deocamdată.

Întâmplarea acesta a fost postată și de Poliția Română pe pagina personală de Facebook. Despre aceasta a scris și Infoactual într-o ediție anterioară. Singurul indiciu inițial era identitatea potențialului răpitor, despre care am scris și noi.

Istoricul faptei. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat prin apelul de urgență 112, cu privire la dispariția Luminiței Carolea, în vârstă de 14 ani, la ora 3.55, luni dimineață. Poliția Română a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se o celulă de criză.