Lifestyle

Paul McCartney, înapoi în muzică! Colaborează cu „rivalii” de la Rolling Stones pentru un nou album

mick jagger și paul mccartney (sursă foto: faroutmagazine.com)
sursă foto: faroutmagazine.com

Chiar dacă există o rivalitate care durează de mai bine de jumătate de secol între cei de la The Rolling Stones și Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, celebrul artist a acceptat de data aceasta ,în sfârșit, să lase garda jos. S-a anunțat, în mod oficial o colaborare cu The Rolling Stones pentru noul lor album muzical.

Toată povestea a început prin intermediul unui e-mail ce a fost trimis în ziua de miercuri, 22 februarie, către redacția celor de la CNN prin care un reprezentant al celor de la The Rolling Stones a confirmat că Paul McCartney, în vârstă de 80 de ani, cântă la bas „pe o singură piesă” a noului album al trupei. Spre nefericirea fanilor și a nostalgicilor, însă, același e-mail neagă informațiile din presă potrivit cărora colaborarea îl include și pe celălalt membru al trupei The Beatles care mai este în viață. Purtătorul de cuvânt a declarat că înregistrarea nu conține „nicio urmă de Ringo Starr”.

Istorie și viitor

Nu sunt disponibile momentan și alte detalii despre acest album, care va fi primul după moartea bateristului trupei The Rolling Stones, Charlie Watts, din anul 2021.

În anii 1960, The Beatles și The Rolling Stones au fost două dintre cele mai faimoase formații muzicale din lume. În timp ce Rolling Stones sunt încă în turneu șase decenii mai târziu, Beatles s-au despărțit în 1970. John Lennon a fost ucis în 1980, iar George Harrison a murit în 2001.

Într-un interviu acordat lui Howard Stern în anul 2020, Paul McCartney a spus simplu: „The Beatles au fost mai buni”, făcând referire la o comparație între cele două trupe muzicale. Mick Jagger, liderul și solistul trupei Stones, a răspuns la momentul respectiv, spunând într-un alt interviu: „Este evident că nu există concurență în ceea ce ne privește”.

Divergențele au continuat

Un an mai târziu, într-un interviu din cadrul campaniei sale de promovare a cărții noi lansate sub semnătura sa „The Lyrics”, McCartney a spus: „Nu sunt sigur că ar trebui să o spun, dar ei sunt o trupă de cover-uri de blues”, făcând referire clară la cei de la The Rolling Stones. „Sunt de părere că noi ne-am făcut treaba mult mai bine decât ei” mai spune fostul membru al trupei The Beatles.

Dar, în ciuda ironiilor amicale, nu este prima dată când există o colaborare pe plan muzical între cele două „tabere”. Paul McCartney și John Lennon au scris, de fapt, primul hit al celor de la The Rolling Stones, „I Wanna Be Your Man”, iar, patru ani mai târziu, Mick Jagger a fost în studio când The Beatles au înregistrat faimoasa lor piesă „All You Need Is Love”.

Potrivit revistei americane Rolling Stone, specializată în subiecte mondene, „ Mick Jagger a fost un invitat de onoare semi-regular la înregistrările celor de la The Beatles. El a fost prezent și la crearea albumului „Revolver” și la înregistrarea secțiunii orchestrale a piesei „A Day in the Life””.