Diverse

Pe grupurile de socializare, fanii moldovenii fac haz de necaz și îi dau diferite recomandări lui Cristiano Ronaldo

Pe grupurile de socializare, fanii moldovenii fac haz de necaz și îi dau diferite recomandări lui Cristiano Ronaldo

Lui Cristiano Ronaldo, fanii i-au recomandat să studieze Ghidul despre Moldova: limba vorbită, alimentația, nivelul de criminalitate, dar și despre accesul la sănătate. După ce a fost creat chiar de fanii lui, documentul este îndelung mediatizat și discutat în mediul online.

Pe grupurile de socializare, fanii moldovenii fac haz de necaz și îi dau diferite recomandări lui Cristiano Ronaldo

Evenimentul pentru care Ronaldo a ajuns în Republica Moldova, este meciul Sheriff Tiraspol și Manchester United. Acesta a avut loc și s-a finalizat cu scorul 0:2. Cele două goluri au fost marcate de Jadon Sancho și Cristiano Ronaldo.

În mediul online a apărut un Ghid destinat fanilor Manchester United din străinătate, care au ajuns la meciul disputat pe stadionul Zimbru. Ghidul prezintă informații despre Republica Moldova, limba vorbită, precum și recomandări despre alimentație, nivelul de criminalitate și accesul la sănătate, scrie unimedia.info.

Ghidul cuprinde aproape toate aspectele negative ale țării de peste Prut, dar după ce a fost lansat în mediul online, opiniile internauților au curs fără încetare. Și ne le-a rămas decât să facă haz de necaz.

Fanii Manchester United sunt îndemnați să fie atenți la tâlhari și hoții de buzunare. De asemenea, străinii sunt atenționați în privința fraudelor cu cardurile bancare, fraudele la bancomate și spargerile de autovehicule. Ghidul mai punctează că infracțiunile sunt răspândite în piețele aglomerate și în transportul public. Și exemplele continuă în Ghidul de aici.

Membrii echipei, dar și fanii lor, au fost  îndemnați să fie atenți la tâlhari și hoții de buzunare. De asemenea, străinii sunt atenționați în privința fraudelor cu cardurile bancare, fraudele la bancomate și spargerile de autovehicule. Ghidul mai punctează că infracțiunile sunt răspândite în piețele aglomerate și în transportul public.

Potrivit ghidului, calitatea aerului în Chișinău depășește pragurile recomandate în zonele urbane, motiv pentru care oamenii cu boli respiratorii sunt îndemnați să fie precauți și să aibă medicamentele necesare la îndemână.

„Apa potabilă poate fi nesigură în Moldova, în special în zonele rurale. Utilizați numai apă îmbuteliată, fiartă sau purificată în alt mod pentru băut și gătit. Nu folosiți cuburi de gheață din surse de apă nepurificată. Mâncați numai alimente bine gătite, servite fierbinți, fructe și legume pe care le-ați curățat și decojit, evitați salatele. Consumați numai lapte și produse lactate pasteurizate. Evitați vânzătorii ambulanți”, se arată în ghid.

Totodată, fanii au fost atenționați în privința toaletelor de la stadionul Zimbru. Chiar dacă este specificat faptul că există un număr suficient, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, acestea sunt descrise ca fiind „neobișnuite”. „Nu este ceea ce ne-am obișnuit să vedem în Marea Britanie și sunt mult mai simple ca stil (adică la nivelul podelei, fără scaun)”, se mai arată în document. Exemplele se găsesc în Ghidul de aici.

Dar internauții, de când Ronaldo a pus piciorul pe pământul moldovenesc, nu au încetat să facă multe glume, simpatice, care au fost îndelung mediatizate în spațiul online.

Foto: unica.md